«

»

jún 03

Gyalogosan csak 6 nap kell hozzá, de ha isten vezet eltarthat akár 40 évig is. :-D

5 comments

Skip to comment form

 1. Yakovlev

  Mindenképp béna navigátor, ha csak 40 kilométerrel számolok naponta gyalogosan (gyerekek, öregek, kevésbé erősek), abban az esetben is kb. 18 -- 19 napig tartana az út.

  1. unco

   Ha elolvassátok a történetet megtudjátok miért tartott 40 évig.

   1. Yakovlev

    Miért? Én olvastam, de az indok számomra annyi, mintha egy kisstílű cár erősködne a népével szemben. Büntetés, persze, mert nem ment úgy minden, ahogy akarta volna. Ezek szerint mégsem mindenható.

   2. unco

    Szerintem te egy orosz regényt olvastál. 🙂
    Mindenható, de nem mindent kierőszakoló.

   3. Yakovlev

    Nem tudom, de egyetlen orosz irodalmi (!) művet sem ismerek, ahol Mózes bármilyen szereplő is lenne, akár fő- akár mellékszereplő. Cárokról, hadvezérekről, szerelmesekről, kispolgárokról, jobbágyokról, rablókról és más egyéb emberfélékről annál inkább írnak ezen regények szerzői. Ahogy Ázsiától egészen Amerikáig az irodalmi szerzők általában és hasonlókról.
    Az ortodox biblia semmiben nem tér el a katolikus bibliától. De erről eszembe is jutott valami. Az ortodoxia jelentése igazhitűség. Tehát; aki ortodox, az igazhitű, az ő hite az igaz, a többi hamis vagy bálványimádat. Hmm… például a katolikus ugyanezt mondja a katolicizmusról ugyebár. Kinek is van igaza? De ezt a kérdést ez a weboldal szerintem már párszor körbejárta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>