«

»

jún 03

Gyalogosan csak 6 nap kell hozzá, de ha isten vezet eltarthat akár 40 évig is. :-D

8 comments

Skip to comment form

 1. Abonyi Sándor

  Meddő dolog ilyenekről vitázni, mert nem vezet sehova. Emberi aggyal (értem ezalatt: okoskodással) Isten dolgait nem lehet megérteni. Csak hittel lehet közelíteni Hozzá és elfogadni, hogy Ő létezik, és ha létrejön a személyes, szellemi kapcsolat Istennel, akkor érthetővé válnak a dolgok. Különben csak minden buta mese marad a Bibliából -- még a professzoroknak is.

  Ezért beszél a Biblia megtérésről és újjászületésről, mert ez a kulcs a Biblia megértéséhez még akkor is, ha valaki bibliatudós, mint Nikodémus volt Jézus idejében. Jézus az ajtó az Atyához, Istenhez, hozzá nem lehet más irányból közelíteni és megtalálni.

  Kereshetjük mi is Őt, és Ő is megkereshet minket, mint ahogyan ez sok hívő életében megtörtént az elmúlt 2000 év alatt és akkor “megnyílik számunkra a Biblia” és világossá, érthetővé válnak a dolgok és az is bizonyossá válik, hogy a sok butának tűnő, sokszor furcsa történetek mély szellemi igazságokat tartalmaznak. Ezekhez azonban a kulcs Jézus és Isten szelleme, aki Jézusról tesz bizonyságot, mint ahogyan Jézus kijelentette magáról: Ő az ajtó, Ő az Út, Ő az Igazság, és Ő az örök élet.

  Mindenkinek kívánom, hogy legyen ebben része.

  1. JD

   Amit itt leírt az…. az….. hablaty. Bocsánat, de nem jut eszembe más szofisztikált, szalonképes szinonima.

   Mindenesetre csak annyit kérdeznék: Pontosan hol van a szellemi igazság abban, hogy Jézuska vízbe fojt mindenkit, megöl egy csomó gyereket Egyiptomban, vagy medvéket küld gyerekekre, hogy azok tépjék szét őket? Ezekben hol van a mély szellemi igazság?

 2. Yakovlev

  Mindenképp béna navigátor, ha csak 40 kilométerrel számolok naponta gyalogosan (gyerekek, öregek, kevésbé erősek), abban az esetben is kb. 18 -- 19 napig tartana az út.

  1. unco

   Ha elolvassátok a történetet megtudjátok miért tartott 40 évig.

   1. Yakovlev

    Miért? Én olvastam, de az indok számomra annyi, mintha egy kisstílű cár erősködne a népével szemben. Büntetés, persze, mert nem ment úgy minden, ahogy akarta volna. Ezek szerint mégsem mindenható.

   2. unco

    Szerintem te egy orosz regényt olvastál. 🙂
    Mindenható, de nem mindent kierőszakoló.

   3. Yakovlev

    Nem tudom, de egyetlen orosz irodalmi (!) művet sem ismerek, ahol Mózes bármilyen szereplő is lenne, akár fő- akár mellékszereplő. Cárokról, hadvezérekről, szerelmesekről, kispolgárokról, jobbágyokról, rablókról és más egyéb emberfélékről annál inkább írnak ezen regények szerzői. Ahogy Ázsiától egészen Amerikáig az irodalmi szerzők általában és hasonlókról.
    Az ortodox biblia semmiben nem tér el a katolikus bibliától. De erről eszembe is jutott valami. Az ortodoxia jelentése igazhitűség. Tehát; aki ortodox, az igazhitű, az ő hite az igaz, a többi hamis vagy bálványimádat. Hmm… például a katolikus ugyanezt mondja a katolicizmusról ugyebár. Kinek is van igaza? De ezt a kérdést ez a weboldal szerintem már párszor körbejárta.

   4. unco

    Ha nem térne el az ortodox biblia a katolikustól, akkor a katolikusok, ortodoxok lennének. 🙂
    Sajnos a vallások hajlamosak az eredeti Bibliát a saját igényeikre alakítani, akár egy icipici lényegtelennek tűnő, de annál lényegesebb módosítással is.
    Természetesen Istennek van igaza, és nem a vallásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>