jún 03

Gyalogosan csak 6 nap kell hozzá, de ha isten vezet eltarthat akár 40 évig is. :-D

13 comments

Skip to comment form

  • - on 2017.11.26 at 23:59:56
  • Válasz

  A hülyeségnek tényleg nincsenek határai…

  Nem Istenen múlt, hogy ebből a néhány napos útból negyven év lett.
  Isten az vállalta, hogy a népet bevezeti az ígéret földjére.
  A nép többsége viszont meg akart halni a pusztában. Ezért Isten kénytelen volt megvárni, amíg a népből meghalnak, akik ezt kívánták.
  Tehet Ő arról, hogy ez 40 évbe telt? 🙂

 1. Meddő dolog ilyenekről vitázni, mert nem vezet sehova. Emberi aggyal (értem ezalatt: okoskodással) Isten dolgait nem lehet megérteni. Csak hittel lehet közelíteni Hozzá és elfogadni, hogy Ő létezik, és ha létrejön a személyes, szellemi kapcsolat Istennel, akkor érthetővé válnak a dolgok. Különben csak minden buta mese marad a Bibliából -- még a professzoroknak is.

  Ezért beszél a Biblia megtérésről és újjászületésről, mert ez a kulcs a Biblia megértéséhez még akkor is, ha valaki bibliatudós, mint Nikodémus volt Jézus idejében. Jézus az ajtó az Atyához, Istenhez, hozzá nem lehet más irányból közelíteni és megtalálni.

  Kereshetjük mi is Őt, és Ő is megkereshet minket, mint ahogyan ez sok hívő életében megtörtént az elmúlt 2000 év alatt és akkor “megnyílik számunkra a Biblia” és világossá, érthetővé válnak a dolgok és az is bizonyossá válik, hogy a sok butának tűnő, sokszor furcsa történetek mély szellemi igazságokat tartalmaznak. Ezekhez azonban a kulcs Jézus és Isten szelleme, aki Jézusról tesz bizonyságot, mint ahogyan Jézus kijelentette magáról: Ő az ajtó, Ő az Út, Ő az Igazság, és Ő az örök élet.

  Mindenkinek kívánom, hogy legyen ebben része.

   • JD on 2017.07.17 at 22:31:58
   • Válasz

   Amit itt leírt az…. az….. hablaty. Bocsánat, de nem jut eszembe más szofisztikált, szalonképes szinonima.

   Mindenesetre csak annyit kérdeznék: Pontosan hol van a szellemi igazság abban, hogy Jézuska vízbe fojt mindenkit, megöl egy csomó gyereket Egyiptomban, vagy medvéket küld gyerekekre, hogy azok tépjék szét őket? Ezekben hol van a mély szellemi igazság?

    • unco on 2017.08.23 at 18:36:14

    Az a baj, hogy a feltett kérdéseidre már máshol válaszoltam, vagy válaszoltak mások. Ebből látszik, hogy te nem megérteni akarod a kereszténységet, hanem….
    Magyarországon a legnagyobb a szív- és érrendszeri megbetegedések száma, és emiatt hallnak meg nálunk a legtöbben.
    Most nem írom le, mik a pszichés okai ennek a betegséget, de nézz utána bátran. Természetesen a táplálkozásunk is jelentősen befolyásolja ezen betegség kialakulását. A Bibliában Jézus, elméleti és gyakorlati praktikákat ad, többek között ennek a leküzdésére is, mind pszichés, mind táplálkozásügyi vonalon. Már ezért is megérné a magyaroknak Bibliát olvasni. 🙂
    Isten kegyetlen mert vízbe fojtotta a gonosz, velejéig romlott, változni nem hajlandó embereket?
    A világ egyes részein csecsemőket erőszakolnak meg, aztán levágják a fejüket, aztán megint megerőszakolják, még amikor több napos hullák is.
    Ennél durvább dolgok is vannak. Na ez az ördög.
    Nézz körül a világba mi megy. Európa se jobb,vagy a fejlett Nyugat, csak itt sok mindent lehet virtuálisan.
    Isten megmondta, hogy megint elfog szaporodni olyan mértékben a gonoszság, hogy újra elpusztítja a világot, csak most tűz által. Még élünk, szóval lesz még ez rosszabb is, ahogy az özönvíz előtt is volt.

    • JD on 2017.08.27 at 17:36:20

    Ezt a kérdést emlékeim szerint még ezen a honlapon nem tettem fel, szóval kétlem, hogy erre bárki válaszolt volna. De lehet hogy tévedek, abban az esetben viszont kérek szépen egy linket ami ezen a honlapon a válaszra mutat.

    Amit elítélek azt szerinted nem értem / nem akarom megérteni? Az “Ebből is látszik hogy te” részre meg had ne reagáljak. Közönséges kötekedés, ami mindenkinek megy akinek 85+ IQ-ja van.

    Archaikus táplálkozási és elmélkedési tanácsok lennének az egész mesében a mély szellemi igazságok? Érdekes. A “deus omnipotentis”-től ez elég kevés.

    Mennyire lehet velejéig romlott egy totyogós gyermek, vagy egy magatehetetlen csecsemő, akik az (állítólagos) özönvízben mind meghaltak? Illetve abban a mesében hol a mély szellemi igazság? Vagy az egyiptomi és a medvetámadásos mesében?

    A világban van gonoszság (nevezzük így), szóval a biblikus istenalak gusztustalanságai ezért nem számítanak, ráadásul amihez isten nem adta írásban a nevét, az automatikusan az ördög műve, más nem lehet. Vagy hogy is van ez?

    Isten megmondott nagyon sok dolgot a mesekönyvben, de egyelőre nem tűnnek igaznak.

    • harkaly on 2017.12.28 at 00:46:59

    A Képlet c. film minden igényt kielégít, a világ pusztulását mutatja be, ahogy az le van írva.Nevetséges ez az oldal mentalitása,… Az átvitt értelmű, kicsit mélyebb gondolkodást igénylő beszédeket szószerint értelmezik és még ki is forgatják azokat, hogy senki ne ismerje fel , továbbá ezt állítják be “tudományos utánajárásnak”.

    • JD on 2017.12.29 at 20:20:49

    A Képlet lehet hogy úgy mutatja be a világ pusztulását, ahogy az le van írva valahol (forgatókönyv?), de tuti nem úgy ahogy a Bibliában le van írva. Igen sok és igen lényeges részek hiányoznak a filmből.

    Akkor most neked is felteszem a szokásos kérdéseimet.
    1. Ameddig a hívők vérrel vassal ragaszkodnak a szent könyvükhöz, hogy alátámasszák vele az ostobaságaikat, addig egy ateista miért nem villanthatja fel ugyan ennek a könyvnek a mocsokságait és logikai hibáit?
    2. Ha nem szó szerint kell értelmezni azt a szart, akkor hogy? Avagy melyik szekta értelmezése a helyes és miért?
    3. Milyen alternatív, mély gondolati értelmezése lehetséges az egyiptomi gyerekek, az özönvíz előtti gyerekek és a csúfolódó gyerekek legyilkolásának? Vagy hogy nem értelmezed szó szerint a tíz parancsolatot? Esetleg a Leviták 20:13-mal mi a helyzet?
    4. Miért gondolod, hogy azért, mert ráköpöd egy szövegre az “Ez egy mélyebb gondolkodást igénylő szöveg.” frázist, annak automatikusan (mélyebb) értelme is lesz? Ilyen erővel Oravecz Nórát is lehetne isteníteni.

  • Yakovlev on 2017.06.05 at 00:24:51
  • Válasz

  Mindenképp béna navigátor, ha csak 40 kilométerrel számolok naponta gyalogosan (gyerekek, öregek, kevésbé erősek), abban az esetben is kb. 18 -- 19 napig tartana az út.

   • unco on 2017.06.12 at 22:31:32
   • Válasz

   Ha elolvassátok a történetet megtudjátok miért tartott 40 évig.

    • Yakovlev on 2017.06.13 at 08:30:06

    Miért? Én olvastam, de az indok számomra annyi, mintha egy kisstílű cár erősködne a népével szemben. Büntetés, persze, mert nem ment úgy minden, ahogy akarta volna. Ezek szerint mégsem mindenható.

    • unco on 2017.06.13 at 22:51:33

    Szerintem te egy orosz regényt olvastál. 🙂
    Mindenható, de nem mindent kierőszakoló.

    • Yakovlev on 2017.06.24 at 21:08:51

    Nem tudom, de egyetlen orosz irodalmi (!) művet sem ismerek, ahol Mózes bármilyen szereplő is lenne, akár fő- akár mellékszereplő. Cárokról, hadvezérekről, szerelmesekről, kispolgárokról, jobbágyokról, rablókról és más egyéb emberfélékről annál inkább írnak ezen regények szerzői. Ahogy Ázsiától egészen Amerikáig az irodalmi szerzők általában és hasonlókról.
    Az ortodox biblia semmiben nem tér el a katolikus bibliától. De erről eszembe is jutott valami. Az ortodoxia jelentése igazhitűség. Tehát; aki ortodox, az igazhitű, az ő hite az igaz, a többi hamis vagy bálványimádat. Hmm… például a katolikus ugyanezt mondja a katolicizmusról ugyebár. Kinek is van igaza? De ezt a kérdést ez a weboldal szerintem már párszor körbejárta.

    • unco on 2017.07.07 at 23:30:13

    Ha nem térne el az ortodox biblia a katolikustól, akkor a katolikusok, ortodoxok lennének. 🙂
    Sajnos a vallások hajlamosak az eredeti Bibliát a saját igényeikre alakítani, akár egy icipici lényegtelennek tűnő, de annál lényegesebb módosítással is.
    Természetesen Istennek van igaza, és nem a vallásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..