dec 29

Ez vagyok én. Magyar vagyok. Ateista vagyok.

11 comments

Skip to comment form

  • harkaly on 2018.02.13 at 20:43:35
  • Válasz

  Höhh,..ez jó vicc volt, ezen jót röhögtem, Köszi, evvel feldobtad a napom a sok fanatikus közt.

  • nemo.c on 2018.01.28 at 00:25:04
  • Válasz

  Ha minden ateista nagybetűs Magyar lenne, nem politikailag, akkor én nagyon boldog lennék.

   • nemsemmi on 2018.02.15 at 14:34:35
   • Válasz

   Ha minden magyar nagybetűs finnugor lenne, akkor végre megvalósulhatna az amerikai álom:)

    • harkaly on 2018.02.15 at 20:26:29

    Az egy vicc, hogy finn ugor, az a magyar , aki szívben ,lélekben hiszi, tiszteli, ápolja a hazát, népét és hagyományait.

    • JD on 2018.02.15 at 22:49:14

    Én is azt mondom, elevenítsük fel hagyományainkat. Nyilazzuk le az összes nyugati papot, rakjuk meg a szent tüzet, idézzük meg totemállatainkat és révüljünk a szellemekkel. Talán még a teremtő isteni párral is találkozunk a Világfa tetején.
    A magyarok feladták hagyományaikat ezer éve, hogy a nyugatiakat vegyék fel helyettük.

    Szerintem felesleges erőltetni ezt a fene nagy patriotizmust. A hatalmas magyartudat eddig nem sok jót hozott a magyarságra. A világot sosem az önérzet mozgatta.

    • harkaly on 2018.02.17 at 23:30:12

    Szidjátok a keresztényeket, holott ott sem lennétek Nélkülük, ahol most vagytok.

    • nemo.c on 2018.03.07 at 16:46:46

    Nem a múltban kell magyarnak lenni, hanem a jelenben. Viszont aki nem tiszteli az elődjeit,akik életét áldozták a hazáért, azért, hogy most békében éljünk itt, és nem elüldözve, vagy hontalanul mint a kurdok, vagy aki nem tiszteli a hazájának és népének történelmét, az áruló vagy nem magyar. Ez nem szélsőséges nacionalizmus, vagy eltúlzott patriotizmus, hanem egyszerűen hála. Hálás vagyok azért, hogy a magyar nyelvet mondhatom az anyanyelvemnek . Azért, hogy a világ összes nyelve között ez a nyelv 67%-ban őrizte meg az ősiségét, megelőzve vele minden más nyelvet. Hálás vagyok azokért a magyarokért akik önfeláldozóan védték a hazámat, sokan életüket adva érte, hogy most itt élhessek. Kiváló hadvezéreinkért, kiváló művészeinkért, kiváló, tudósainkért, és minden magyarért akik szebbé és jobbá tették az életünket, és más nemzetek életét. Sokat köszönhet nekünk a hálátlan Európa is, akik elfelejtették mit tettek értük a magyarok, és hálás vagyok azért, hogy bár lenne okunk a gyűlölködésre, mégis a legnagyobbak erényével élve, megbocsájtottunk mindazoknak akik ártottak nekünk, és ellenünk fordultak. Ma azt látom kibontakozni, hogy lassan beteljesednek Petőfi szavai: “a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez,mit rákentek a századok,lemossuk a gyalázatot!” Ez viszont magyar nélkül, és Isten nélkül, nem megy. Ha már nem veszed észre, hogy Istened van, akkor vedd észre, hogy hazád van, és tiszteld és szeresd! Vörösmarty a Szózat végén szinte könyörög: “Légy híve rendületlenül Hazádnak, oh magyar…” Vagyis soha ne inogjon meg a hited a hazád iránt. Ezt kívánom mindannyiunknak! Hiszem, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor büszkén mondhatjuk az egész világ előtt: Magyar vagyok!

    • nemsemmi on 2018.03.07 at 21:21:06

    Tiszteletben tartom az érzéseidet. De..

    Csak arra lehetek büszke, ami tőlem függ és nem ami tőlem független. Márpedig a származásomat nem én döntöm el.
    Tehát ha büszke vagyok arra, ha magyar vagyok akkor büszke lehetek a magasságomra, vagy arra, hogy európai vagyok és arra hogy a Földön élek. De hát milyen hülyén hangzik az, ha azt mondom, hogy büszke vagyok arra, hogy európai vagyok?
    Az ember érezheti magát szerencsésnek vagy szerencsétlennek, amiért magyar. Büszkének? Nem hinném.

    (Ami számomra igazi hungarikum, az az Ember Tragédiája. Erre mindig szívesen gondolok. A népi hejehuja nem az én világom.)

  • harkaly on 2017.12.30 at 01:20:02
  • Válasz

  És neked mit jelent magyarnak lenni?

   • H. Attila on 2018.02.01 at 13:14:13
   • Válasz

   Számomra egyszerű a válasz arra kérdésre, mit jelent, hogy magyar vagyok. Ez egy adat. Földrajzi és közigazgatási adat. Behatárol bizonyos pontok által határolt területet. Hasonlóképpen, mint például az irányítószám. Mindkettő szükséges bizonyos űrlapok kitöltésekor. Ha az irányítószámomat kérdezik, akkor beírok egy számsort. Ha meg az állampolgárságomat, akkor egy betűsort: “magyar”. Ennyi!

    • harkaly on 2018.02.08 at 23:09:43

    Akkor te csak egy Magyarországon tartózkodó személy vagy. Csak hogy idézzek, (Hitler , a gonosz születése) “egy darab papírra kíváncsi, vagy az ereimben csörgedező vérre?” Noha én kb 60% sláv, utána germán, és majd csak utána jön bennem a magyar vér, akkor is teljes magyarnak érzem magam, a szellemem végett.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..