jan 23

Pokolra jutni csak a hívők világában lehet. ;-)

5 comments

Skip to comment form

  • nemo.c on 2018.01.27 at 23:34:21
  • Válasz

  Olyanok vagyunk mi felnőttek mint a gyerekek, akik eltakarják a szemüket, és azt hiszik, ha ők nem látnak, őket sem látják.
  Nem azért létezik valami a természetfeletti világban, mert én hiszek benne, és nem azért nem létezik valami, mert én nem hiszek benne.
  Ha színházba akarok menni, és megkérdezek három embert, hogy mennyibe kerül az előadásra a jegy, és ők három különböző összeget mondanak, melyikre fogok hallgatni? Arra aki a legtöbbet mondta, biztos ami biztos, nehogy kevés pénz legyen nálam, és így lemaradjak az előadásról.
  Szerintem ez logikusabb: Ha valakik azt mondják, hogy van pokol, és még senki sem bizonyította be az ellenkezőjét, hogy nincs, addig komolyan veszem, nehogy ott “koppanjak”, mert ott már késő.

   • nemsemmi on 2018.01.28 at 15:58:23
   • Válasz

   Az a baj, hogy a “logikád” még nem véd meg a “koppanástól”. Amit leírtál hasonlít Pascal fogadására, ami első nekifutásra hihetőnek tűnik, de másodikra már nem.

   • JD on 2018.01.29 at 19:14:55
   • Válasz

   Ez teljesen Pascal fogadása. Amivel az az alapvető probléma, hogy hinni-nemhinni pólusokra osztja a lehetőségeket, és kihozza, hogy hinni mennyivel jobb. Aki nem ennyire felszínesen szemléli a kérdést, rögtön megkérdezi, hogy “Oké, hiszek, de melyik istenben és pokolban?” Mert ugye, ha nem a megfelelőben hiszek, akkor is koppanok a végén.

   Azon felül, ha mindenben hinnénk, amíg be nem bizonyítják az ellenkezőjét, és a csoda automatikus mentőkártya lenne a logikával szemben (mint a vallásoknál) akkor hinnünk kéne a Mikulásban is.

    • nemsemmi on 2018.01.31 at 00:01:47

    No igen.:) Ezenkívül a színházról elég megbízható információval rendelkeznek az emberek, míg a pokolról ez nem mondható el:)

  1. Illetve ha mindentudó isten van ,akkor azt is tudja hogy nem azért hiszel benne mert “érzed a szívedben” (:D) hanem azért mert nem akrsz pórul járni és félsz hogy a pokolra jutsz és nem örök boldogság lesz jutalmad a mennyben. A színház pénztárosa meg nem küld a színtiszta szenvedésbe. XD
   Bocsi, kicsit kifiguráztam a példádat de így van.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..