jan 27

Nem pedig milliárdokat önteni felesleges templomépítésekbe…

10 comments

Skip to comment form

  • harkaly on 2018.02.10 at 23:55:34
  • Válasz

  Ha egy templom megy, egy könyvtár is megy, ha azt akarjátok, hogy kisebb helyre szoruljon a mi tudásunk, akkor a tieteknek is kisebb helyre kell ,hogy szoruljon, vagy különben nem lesz egyenlő bánásmód.

   • JD on 2018.02.11 at 21:30:57
   • Válasz

   Amikor a keresztények egyenlő bánásmódot akarnak kivívni maguknak, akkor sosem tudom, hogy ennyire gerinctelenek vagy ennyire ostobák…

    • harkaly on 2018.02.13 at 20:31:40

    Vagy csak ti vagytok fanatikusok….

    • JD on 2018.02.13 at 22:18:34

    Kérlek, mesélj nekem a fanatizmusról. Elvégre, az ateisták elvakult istentagadásuk mögé bújva lerombolták az ókori világ legnagyobb tudástárát, lemészárolták a könyvtárosait, mindeközben erőszakosan térítettek és gyilkoltak, a középkorban szexuális frusztrációtól vezetve megkínoztak és megöltek egy csomó ártatlan nőt, ostobaságokra hivatkozva halálba vezényeltek egy rahedli gyereket, rengeteg szülőtől elrabolták a gyerekeit, és a mai napig olyan szervezeteket tartanak fenn, amik politikai hatalommal bírnak és nem adóznak. Ezek után még galád módon prédikálnak az egyenlő elbánásról…..

    Ja nem is…. Ezek a keresztények, és minden Isten nevében és védelme alatt történik. De biztos a csúnya ateisták a fanatikusok. 😀

    • harkaly on 2018.02.14 at 21:32:20

    Ez a múlt, de ha már múltnár tartunk, régen az ,hogy a a Föld körül forog minden, az , hogy élettelen anyagokból, kvázi semmiből lesznek a kis élőlények, az ,hogy a Föld tevékenységei démoni dolgok, az, hogy egy fémből tiszta aranyat lehet készíteni, az, hogy a testünkben nedvek vannak, aminek az egyensúlya ad egészséget, az, hogy a cukor jót tesz fogfájásra, és még sorolhatnám , de ezek bizony tudomány címszó alatt futottak. És ugyan úgy eröltetitek a nézeteiteket, és az elméleteket is tényként kezelitek.

    • JD on 2018.02.14 at 23:16:11

    Kissé összekuszáltad a dolgokat. Egyrészt, ami ezek közül tévedés, az a tudomány világában rég túlhaladott, ami meg lehetséges (pl az aranycsinálás) az nem értem miért szerepel a listán.

    A tudományban az elmélet nem feltevést jelent. Az a hipotézis. Szerintem nézz utána, és csak az után vagdalkozz, mi az amit nem kéne tényként kezelni.

    Nem mellesleg, egy tudós az ellene szólókat ostobának nevezte. A pap az ellene szólóra ráküldte a szent inkvizíciót. Remélem érezhető a különbség.

    De oké, akkor ne legyen a múlt. Akkor maradjunk a jelennél és az egyenlő bánásmódnál. Minekutána sem az egyház, sem a papok nem fizetnek adót, és kb azzal tesznek kárt az emberiségben amivel csak tudnak, következmények nélkül, ez megengedhető a tudománynak is? Úgy véled rendben lenne ha a gyógyszergyárak nem adóznának és a benne dolgozók is kézhez kapnák a bruttó fizetésüket? Vagy ha bizonyítottan káros készítményekkel mérgeznék az embereket (ahogy azt pl a Vatikán teszi), az rendben lenne? Esetleg megengedhető, hogy holnaptól az MTA hozná a büntetőjogi törvényeket, vagy bármi módon beleszóljon a politikába?

    • nemsemmi on 2018.02.15 at 14:15:47

    + Az egyes tudományterületek fejlődése különböző korszakokra osztható. Azok az elméletek, amelyek ma idejétmúltak és viccesnek tűnnek, az adott terület paradigma nélküli korszakából származnak. Abból a korból, amikor a tudományág még nem volt igazi tudomány, hanem összefonódott akár még a költészettel is. Amikor még nincsenek tisztázva az alapszabályok.
    + Nulla ismeretből nem lehet egy lépésben eljutni a kvantummechanikáig.

  • nemsemmi on 2018.01.28 at 15:04:17
  • Válasz

  Tudtommal az ‘egyház’ szó mindegyikre vonatkozik. Egyiket se kéne támogatni.

  • nemo.c on 2018.01.27 at 23:14:01
  • Válasz

  Európában egyre több keresztény templomot zárnak be, bontanak le, vagy csinálnak belőlük mást. A muszlim mecset pedig egyre több. Szerintem addig jó, amíg a mi kormányunk a templom építését támogatja, és nem a mecsetekét.

  1. Ez igaz de akkor sem szeretem egyiket se. D:

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..