«

»

feb 18

Bagoly mondja verébnek…

1464 - 847

14 comments

Skip to comment form

 1. Gergő

  Nem igazán értem a képen vázolt összefüggést. Fiktív sztorikra hivatkozva fogunk érvelni hogy a babagyilkosság mehet-e?

  1. Yakovlev

   Ti hivatkoztok fiktív sztorikra állandóan, ha meg nem érted az összefüggést, akkor fejlesztened kell a szellemi képességeidet, nem pedig reklámozni a butaságod

  2. JD

   Minekutána a buzgó hívek a mesekönyveik kitalált hülyeségeivel jönnek érvelni, szerintem ugyanabból a meséből ellenérvelni nem hiba, hanem kreatív megoldás. Egyébként tessék elolvasni a könyvet és rájössz az összefüggésre. 😉

 2. unco

  És közben mit csinál az ördög?
  Ha Istenre fogunk mindent, akkor mi a helyzet a gonosszal?

  1. JD

   Az ördögöt is elvileg az isten teremtette. És mivel mindentudó, tisztában kellett lennie vele, hogy a kis patás bizony bele fog szarni a palacsintába.
   Ez olyan, mint ha én égő gyufát dobnék egy benzines hordóba az óvoda mellett. Tuti felrobban és valaki megsérül, de csak azért is megteszem. Akkor én lennék a bűnös és nem a hordó.
   Úgyhogy ja, mindent istenre lehet fogni, mert az ő vétke.

   Amúgy a “gonosz” kicsit kevesebb embert akaszt szögre az egész Bibliában, mint a jóságos kukkoló az égben. Akkor most melyik a gonosz?

   1. unco

    Akkor nem ugyanazt a könyvet olvastuk.
    Téged is Isten teremtett, mégsem hiszel benne. Minden ateistát Isten teremtett, mégis tagadják. A tömeggyilkosokat is Isten teremtette, azt az orvost is aki azzal dicsekszik, hogy több mint egy millió abortuszt csinált már, Hitlert is, és még sok gyilkost, árulót, stb. Ahogy te sem, az ateisták sem, a tömeggyilkosok sem, a diktátorok sem, egyikőjük sem akarta elfogadni Istent teremtőjüknek, egyikőjük sem akarta, hogy megmondja nekik valaki, hogy hogyan éljék az életüket, főleg nem Isten. Persze vannak hamis istenek a világon, kereken 99%-ban ők viszik a prímet, és ezeket a hamis isteneket pontosan az ősellenség kreálta. Ja, hogy őt is Isten teremtette?! Ahogy minden olyan embert is, akik ugyanazt csinálják mint ő. Lázadnak Isten ellen a végsőkig. Persze, hogy tudja Isten, hogy kiből mi lesz, és ki mennyire fogja szeretni vagy gyűlölni, de kérdezem én, ha tudnád, hogy a fiad egy gyilkos lesz ha felnő, megölnéd csecsemő korában? Gondoskodnál róla továbbra is, vagy sorsára hagynád?

   2. JD

    Elnézést a kései válaszért. Elsodorta a többi komment ennek az értesítését.

    A felvázolt szituáció hibás. Istennek elvileg lehetősége lett volna nem-megteremteni a gonoszt, de megtette. Előre tudta, hogy ez lesz, és ahelyett, hogy meg sem teremti, inkább létrehozza, csatározik vele, majd egy örökkévalóságon át kínozza/megöli (Jelenések könyve). Szóval istenke nem csak azt tudta előre, h a kis teremtménye mekkora szart kavar majd, hanem azt is hogy meg fogja ölni….. Igazából nem is értem a kérdésed lényegét ezzel a csecsemőgyilkossággal.

    Azt meg kikérem magamnak, hogy ilyen eszközökkel kelts érzelmet. Egyrészt, nekem nincs lehetőségem jövőbe látni, hogy a csemetém lesz-e a következő Hitler vagy sem, így nem tudhatom, hogy mit tennék akkor. Másrészt azt feltételezni, hogy egy tökéletesen felsőbbrendű, omnipotens entitást emberi érzelmek befolyásoljanak… hát…. hogy is mondjam… egy istentől ennél többet várnék.

   3. unco

    Ugyan, nem történt semmi!
    Mivel Istennél nincs idő, így nem tudjuk meghatározni, hogy mikor teremtette Lucifert és mikor az embert. Azt tudjuk, hogy Lucifer a Mennyben volt, az ember pedig a Földön. Azt is tudjuk, hogy Lucifer miután gonosz lett, és fellázadt Isten ellen, a Földre levettetett, sok lázadó angyallal együtt. Azt is tudjuk, hogy a Föld és minden teremtmény rajta az ember hatalma alatt volt, egészen addig, amíg a Sátán ki nem csalta tőle.
    Nem írja a Biblia, hogy honnan került Luciferbe a gonoszság, mitől lett felfuvalkodott.
    A következő már az én személyes véleményem.
    Mindannyiunkban ott van a lázadás és a hit hajlama is. De nem mindenkiben ugyanabban a százalékban. Akiben már valamelyikből megvan legalább az 51%, az eldöntetett.
    Istennek volt egy jó terve a teremtésre nézve, ami a gonosz miatt bemocskolódott, de nem szűnt meg létezni. Isten a kirakós táblát egészben látja, és nem úgy mint a teremtményei. Pontosan tudja Isten, hogy ki lesz az, aki vele lesz az örök életben, és azt is tudja, hogy ki nem lesz vele.
    Ő elkezdte a teremtést, mert azokra nézett akik vele fognak élni a Paradicsomban, és bármennyire is fáj neki, hogy sokan nem Őt választják majd, a végsőkig esélyt ad az emberiségnek és életet. Amikor eléri az ember gonoszsága újra azt a szintet amikor már kipusztítaná saját magát, akkor pedig visszajön a Földre.
    Apaként ha látom előre, hogy 20 gyermekemből 10 gonosz lesz és elhagy, miért döntsek úgy, hogy akkor egy sem kell? Amikor azzal a tízzel majd örömben és boldogságban élek. Miért jobb döntés az, hogy inkább maradjak egyedül a feleségemmel?
    Véleményem szerint, ha Lucifer nem létezett volna, akkor gonosz lett volna más teremtmény. Isten kiszűrhette volna Lucifert, de ha akkor is felfuvalkodott lenne valaki akkor minek? Egy miatt ne legyen a többi?
    Ha így döntött volna Isten, most nem írogatnánk itt egymásnak, mert nem is léteznénk.
    A csecsemőkérdést pedig megérted ha lesz gyereked.
    Istent nemhogy emberi érzelmek befolyásolják, hanem az ember kapta meg az Isten érzelmeit amikor megteremtetett. Amikor azt írja a Biblia, hogy saját képmására teremtette Isten az embert, akkor ott a héber nem csak a külső tulajdonságokra utal. Persze a Sátántól és a démonaitól kapjuk rendesen a ferdítést és a gonosz érzelmeket. Szóval nagyon is valós érzelmei vannak Istennek. Örül, szomorú,szeret, mérges, féltő, haragos, vidám, stb.

   4. JD

    ” Isten kiszűrhette volna Lucifert, de ha akkor is felfuvalkodott lenne valaki akkor minek?”
    Szóval létezik valami ami a mindenható isten akaratától és befolyásától független. Azaz isten nem mindenható.
    Többek közt ezen a ponton bukik az érvelésed.

    Apaként ha mindentudó vagyok, akkor tudom hogy lesz 20 gyerekem, azokat mikor nemzem, melyik 10 lesz gonosz, és azt is, hogy kerülhetem el szenvedés nélkül hogy az a 10 egyáltalán megfoganjon. Ha ez istennek nem megy, akkor nem mindentudó.

    A csecsemős kérdést akkor sem értem. Azt sugallod vele, hogy istenke azért nem radírozta ki az ördögöt, mert annak gonoszságától függetlenül szereti. De benne van a bibliában, hogy igenis meg fogja ölni, végleg.

   5. unco

    Nincs olyan a Bibliában, hogy megölne Isten végleg valakit is. Akit egyszer megteremtett, azt sohasem teszi már úgymond semmissé, semmivé.
    A tűztavába kerül a Sátán, nem hal meg. Az sincs benne, hogy szeretné az ördögöt.
    Igen létezik valami ami Isten akaratától független, és ez a szabad akarat a teremtményeiben. A mindenható nem azt jelenti, hogy mindent Ő mozgat és minden a tervei szerint alakul, hanem azt, hogy hatalmában áll bármit megtenni. Egy szempillantás alatt buzgó keresztyént tudna belőled csinálni, de miért tegye? Egyértelműen kijelented, hogy nem akarsz az lenni, nem érdekel Isten, sőt nem is hiszel benne, akkor miért erőltesse rád? Azért mert mindenható? Ezt szeretnéd? Ha igen, amennyiben ki akarod próbálni Istent, kérd meg rá, és megteszi. Kérd Tőle, hogy legyél hívő, de ne kamuból, és láss csodát. 😉

   6. JD

    Nem szereti az ördögöt? Akkor mi van az olyan cuki keresztény frázisokkal mint “isten minden teremtményét szereti”? És ha nem szereti az ördögöt, de az embereket igen, akkor miért nem radírozza ki az ördögöt? Úgyis csak a baj van vele, és nem is szereti.

    A biblia szerint a tűz tava a második halál. Akkor hogy is van ez?

    Ha valami az isten akaratától és befolyásától független, akkor az felett nincs hatalma. Tehát isten nem mindenható. Bárhogy tekered.

    Köszönöm, nem kívánok keresztény lenni. Ha egyszer elmegy az eszem öreg koromra, reményeim szerint egy kevésbé káros és kétes erkölcsű képzeletbeli barátom lesz, kevésbé káros és kétes erkölcsű vallással. 🙂

 3. M.Sz

  Na haggyuk már!! ő a mindenható,mi?? Én nem fogok tisztelni valakit, aki embereket mészárol le, csak azért, mert megteheti… Undorító!!

 4. Toto

  Ő a mindenható. Ő megteheti.

  1. Yakovlev

   “Én mindent megtehetek, én mindenható vagyok és felettetek állok” -- mondta ezt Ted Bundy. Cuki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>