máj 18

Szerdán az eseményünkhöz kapcsolódó témáról beszélgetünk és kivesézzük, hogy kell-e Mohamedet rajzolni, avagy sem! Gyertek ti is! :-)

maj20

 

A „Mindenki rajzoljon Mohamedet nap” eseményét először 2010. május 20-án tartották meg, hogy támogassák azoknak a szólásszabadságát és a művészi kifejezésük szabadságát, akiket erőszakkal fenyegettek meg az iszlám Mohamed próféta ábrázolása miatt. Tiltakozásként indult az amerikai sorozat, a South Park „201” forgalmazója, a Comedy Central cenzúrája ellen, amit az válaszul adott két epizód 2010 áprilisi sugárzásáért kapott halálos fenyegetésekre. A tiltakozás április 20-án vette kezdetét, amikor felkerült egy rajz az internetre egy szöveges üzenettel, hogy „mindenki” rajzoljon egy képet Mohamedről, tiltakozásként azon törekvések ellen, hogy korlátozzák a szólásszabadságot.

– Mi a szerepe a szatírának a különböző csoportok közti párbeszédben?
– Mit gondoltok, egy másik közösség/csoport szabályainak betartása kötelező lehet azokra is, akik nem tagjai az illető csoportnak?
– Hol van a tolerancia határa ebben az esetben?
– Kinek kell tolerálnia kit? Annak aki betartja a rá különben nem érvényes tilalmat, vagy annak aki azt tolerálja, hogy más nem tartja be az őrá érvényes szabályokat (pl. a vallása előírásait)?

Cím: 1072, Kertész utca 46., Budapest

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..