jún 09

Szerettek ateisták lenni? :-)

1824 - 1135

19 comments

Skip to comment form

  • Amalekita on 2016.07.04 at 05:42:29
  • Válasz

  KÉRDÉS! Mit tagad egy ateista? ISTEN létét? Ha azt, akkor a létet tagadja! Ha pedig nem létezik, okafogyott a tagadás! Eszembe nem jutna olyat tagadni, ami nem létezik! A legtöbbet az veszít az életben, aki mindent megtesz az életben, amit csak akar, mert más a szabadság és más a szabadosság! Persze a vaknak nem lehet megmondani hogy virrad, mert nincs szeme hozzá, mint ahogy gyöngyöt sem vetnek disznók elé, mert megtapodják azt! 😀

  • unco on 2016.06.28 at 21:33:56
  • Válasz

  Aha! És mi lesz ha meghalsz?

   • JD on 2016.06.29 at 01:58:42
   • Válasz

   Eredetileg férgek, baktériumok és más lebontó szervezetek megeszik az élettelen testedet. Manapság viszont az dívik, hogy a hulládat telenyomják egy csomó mérgező kemikáliával, amitől pár napig szép marad, hogy aztán sok-sok évig természetellenesen csúnya legyen egy földbe ásott lyukban. Esetleg elégetnek, mint a szemetet. Nagyjából ez vár rád a halál után. A három opció bármelyikét választhatod. 🙂

    • unco on 2016.07.04 at 20:34:06

    Kit érdekel a testem? A testnek tuti annyi, kb. úgy ahogy írtad. De nem mondja nekem senki, mert én is ember vagyok, hogy teljes békességgel, kételkedés nélkül eltudja fogadni bárki, hogy a lelke(tudata) az csak úgy megszűnik örökre létezni. Ha az én agyam nem tudja felfogni és feldolgozni azt, hogy egyszer csak minden ami voltam semmivé lesz, akkor senkié. Ha igen, akkor csak felületesen érintette a témát. Ugyanakkor természetesen azt sem tudja felfogni az agyunk, hogy milyen örökké élni.

    • JD on 2016.07.06 at 00:17:17

    Mert ugye, ha te nem vagy képes valamire, akkor senki sem. Vicces elképzelés, gondold át újra.
    És ha azt akarod, hogy “minden ami te vagy” ne legyen idővel semmivé, alkoss valami maradandót, ami kielégíti az egódat.

    De a vita kedvéért, tfh igazad van. Mihez kezdesz az örök életeddel, mondjuk a mennyben? A legtöbb ember nem tud magával mihez kezdeni, ha három napig esik az eső. Akkor mégis mihez lehet kezdni az örökkévalósággal? Én a magam részéről belegondoltam, és nem szeretnék örökké élni.

    • unco on 2016.07.07 at 20:37:39

    Emberként tudom, hogy milyen embernek lenni. Ez a minimum ami egy embertől elvárható.
    A leszármazottad, nem te vagy. Az alkotásod, nem te vagy. A korszakalkotó ötleted, nem te vagy. Alkoss bármi maradandót, de az nem te vagy.
    Mihez kezdek a Mennyben? Már van egy 1000 évre való ötletem, a többit meg kitalálom azalatt az 1000 év alatt.
    Miből gondolod, hogy te döntheted el, hogy meddig élsz és hol a halálod után? Még itt a Földön sem mi döntjük el, akkor miért lenne ez máshol másképp?

    • JD on 2016.07.08 at 02:21:30

    (Zárójelben jegyzem meg, hogy a keresztény alázat nem az erősséged. Az igaz alázat nem biztos benne, hogy a mennybe kerül. 😛 )

    Az első állításod, az “embernek lenni”-részt nem tudom, mire válaszoltad.

    Felsoroltál egy csomó dolgot, ami nem én vagyok. Persze, de nem is erről volt szó. Te nem akartad elhinni, hogy “minden ami te vagy” eltűnik. Én azt mondtam, alkoss maradandót. Egy korszakalkotó ötlet vagy egy leszármazott valóban nem te vagy, de egy darab belőled. És ha marad egy darab belőled, nem veszik el “minden, ami te vagy”.

    A biblia szerint a halál után történhet egy csomó minden, meg is történik, aztán egyszer majd feltörik az összes sírt és akit onnan a tűzbe dobnak, annak örökre kanyec, aki meg mennybe megy, az az idők végezetéig partizhat Jézussal és az angyalokkal. Jelenések könyve. Innen gondolom, hogy bár (ha mindez igaz) nem én döntöm el, hogy halálom után hol élek és meddig, lesz egy döntés, ami örökre szól. Az örökre meg kicsit hosszadalmas.

    • unco on 2016.07.08 at 12:37:25

    Az alázat nem jelent bizonytalanságot. Ha nem lennék biztos abban, hogy Krisztusban új életem lett, és ez nekem “belépő” az örök életbe, akkor nem is lennék igazi keresztény. Mondok még durvábbat. Képzeld, szent vagyok! A szent sem azt jelenti amit sokan hisznek, a szent annyit tesz, hogy “Isten számára elkülönített”. Azt mondja az Úr, hogy senki sem ragadhat ki minket az Ő kezéből. Persze mi kiugorhatunk. 🙁
    Amíg nem vagy újjászületve, addig csak felületesen tudod érinteni a Biblia dolgait, és maximum teológiailag tudod értelmezni. Ennél sokkal több Isten szava.

    • JD on 2016.07.08 at 17:33:33

    Azt állítod, jobb vagy, mint mások és ezért neked jár a keksz. Ez önteltség. Mindegy, minek nevezed.

    Az pedig, hogy “nem értheted a bibliát, mert nincs személyes tapasztalatod istennel” nem csak hogy nem cáfolt rá egy állításomra sem, de nevetséges logikai baki is. Ilyen erővel sosem érthetem meg, miről szól mondjuk a Twist Olivér, mert nem éltem a viktoriánus kori Angliában, és még Dickens-szel sem beszéltem soha. De érvényesíthetjük bármely más irodalmi műre a logikádat. Vagy bármilyen média alkotásra. Nem értheted, miről szól a pornó film, mert sosem dugtad meg a színésznőt, nincs személyes tapasztalatod.

    • unco on 2016.07.13 at 21:37:55

    Ha megmutatod miből következtettél arra, hogy én azt állítom, hogy jobb vagyok mint mások,és az tényleg arra utal, akkor küldheted a kekszet.
    Egyszerű: Ha nem vagy regisztrálva Isten weboldalán, nem tudsz fórumozni, csak a főoldalt nézegetheted, a galériát, kapcsolatokat, stb.
    Nem hiszel Istenben, nem hiszel a Bibliában, hülyének nézed a keresztényeket, és meg vagy sértődve, hogy miért nem igazol vissza Isten, hogy miért nincs megerősítő kódod vagy linked? Ez természetes. Nem azért nem érted a Bibliát mert nem tudsz olvasni, vagy mert kettes voltál irodalomból, hanem azért, mert nem vagy Isten számára elkülönített igaz hívő keresztény, aki rendelkezik a Szent Szellem vezetésével. Az vagy? Nem. Akkor? Persze előtted a lehetőség, bármikor lehetsz, de amíg nem, addig hiába minden erőlködés. Ha mérnök vagyok nem megyek el vastagbél rákot műteni, és nem sértődök meg a dokira mert ő tud. Ennyi. Egyébként nem tévedtél sokat, mert sokkal jobban megértesz egy művet, ha legalább a történelmi és társadalmi hátterét megvizsgálod. Sajnos a pornófilm sokkal többről szól amit te gondolsz! Nem csak annyi amennyit látsz. Nem ismerek olyan embert akinek ne borult volna fel az értékrendje ezek miatt. 🙁

    • JD on 2016.07.16 at 20:20:33

    “Képzeld, szent vagyok!” Ez elég egyértelmű. Meg a tény is, hogy te biztos vagy benne, hogy a mennybe jutsz. Abba a mennybe amit a vén szakállas a legjobbaknak tart fenn. Innen már logikai levezetés a következtetésem. A keksz a halál után jár, csak van a mennyben is valahol egy Győ’ri É’des gyár. (<— bocs az aposztrofért, csak semmi reklám)

    Isten weboldalán a galéria pár pirítós és néhány szép (ember alkotta) templom. A promó szöveg meg csak annyi, hogy "Adj nekem mindent, amid van, és akkor halálod után tök jó lesz neked!"…. Ne haragudj, de ha más, ehhez nagyon hasonlóval hoz össze a sors, tudom, hogy átverés. Miért pont ez lenne más?

    Oh, mi többről szól egy pornófilm? Apropó, honnan tudod, hogy én mit gondolok és mit nem? És hogy jönnek ide az értékrendek?

    A kitérésed pedig azért nem állja meg a helyét, mert a történelmi és társadalmi háttér ismerete nem egyenlő személyes tapasztalatokkal. Így a te logikád mentén akkor sem értheted a művet, ha ezeket mind tudod róla.

    A "Szent Szellem vezetése"-dologról meg csak annyit, hogy kb pont ugyanezzel traktáltak pár éve a mormonok. Ha neked csak azért el kéne hinnem, hogy nálad az igazság, mert a szent szellem vezet, nekik is el kéne hinnem mindent. Sőt, minden nagyobb vallás követőjének. Akkor mégis hol az igazság? Mert ugye a sok lehetőség üti egymást.

    • unco on 2016.07.31 at 14:33:09

    Éppen erről szól az igazi kereszténység: Tudom ki vagyok, tudom hova megyek. Amíg nem tudtam bizonytalan volt az életem és féltem a haláltól. Amiben te biztos vagy, hagyod, hogy megingassanak benne? Akkor soha nem is voltál igazán biztos benne.
    Semmi érdemem nincs ami biztosítja a belépőmet a Mennybe. Semmilyen cselekedettel nem tudom kiérdemelni az örök életet. Egyedül egy dolog van, amit Isten elfogad, és ez Jézus Krisztus áldozata. Csak az Ő halálának és feltámadásának elfogadása által lehetek állampolgár az új teremtett Földön.
    Mit jelent ez? Elhinni a hihetetlent? Igen. Krisztus nem kevesebbet kér, mint mindened. Mit jelent ez? Hagyod, hogy az legyen az életedben, aki volt eredetileg Ádámnak és Évának. A mindene. Nem leszel kevesebb ha mindenedet Krisztus hatalmának rendeled alá, sőt így leszel maximálisan az, aki vagy valójában. Mintha a világ legnagyobb és legjobb királyának a gyermeke lennél.
    Egy pornófilm az életek összeomlásáról szól. A színészek és a nézők részéről egyaránt.
    Nem nehéz kitalálni a gondolataid egy részét, mivel eléggé nyíltan írsz dolgokról. Ezt rólam is ellehet mondani.
    Az értékrend akkor borul fel, ha abnormális dolgokkal táplálod.
    “A kitérésed pedig azért nem állja meg a helyét, mert a történelmi és társadalmi háttér ismerete nem egyenlő személyes tapasztalatokkal. Így a te logikád mentén akkor sem értheted a művet, ha ezeket mind tudod róla.”
    Már ne haragudj, de itt arra válaszolsz amiben egyetértettem veled. Most éppen ellentmondasz saját magadnak.
    Nem akarom, hogy nekem higgy. Higgy Istennek, és vezessen ebben Isten Szent Szelleme! Másképp nem lehet, csak saját megtapasztalással.

    • JD on 2016.08.01 at 20:26:16

    Ez már csak a kommersz marketing duma. Mellébeszélés.

    • unco on 2016.08.01 at 20:59:33

    Kommersz (kereskedelmi) nem lehet, mert ingyen van.
    A marketing 4 részből áll. Melyikre gondoltál? Esetleg mind a négyre?
    Product vagyis a termék: Örök élet
    Price vagyis ár: Ingyen.
    Place vagyis az értékesítési csatorna: A világ
    Promotion vagyis ösztönzés: Evangélium azaz Örömhír. 🙂
    A mellébeszélés azaz: blabla, szövegelés, köntörfalazás, kertelés, szócséplés, szószaporítás, zagyva beszéd, zagyvaság, mesebeszéd, halandzsa, kamu, rizsa.
    Véleményem szerint inkább volt a válaszom határozott, öntudatos, markáns, tudatos, céltudatos, magabiztos, összeszedett, asszertív, célratörő, karakán, eltökélt, jó fellépésű.
    Amennyiben kétségeid lennének igazmondásom felől, ami azért abszurd mert keresztényként nem hazudhatok, kérlek kérd ki szakértők véleményét. 🙂

    • JD on 2016.08.03 at 02:08:07

    Megkérdeztem, miért pont azt az átverést higgyem el, ami ugyan olyan, mint a többi, csak épp a te istened arcával/nevével akarják eladni.
    Erre te annyit válaszoltál, hogy “mert ez a legjobb, az igazi”. Mint egy házalóügynök, akinek nincsenek érvei.

    Az hogy keresztényként egy ember mit tehet meg és mit nem, az nem garantál semmit. A papok sem erőszakolhatnának gyerekeket, mégis megesik. Elvileg a lopás is bűn, mégis, nézd csak meg a politikusokat (akik szintén kereszténynek mondják magukat). Egyébként az igazmondásodat sosem vontam kétségbe. A tévedhetetlenségedet igen, de az nem ugyan az.

    • unco on 2016.08.07 at 20:29:05

    Ha te emberként azt mondod valamiről, hogy átverés, miért lenne az egészen biztosan átverés? Amennyiben tökéletes vagy és a mindentudás birtokosa, akkor az teljes bizonyossággal az is aminek mondod. Halandó emberként viszont tévedhetsz. Ha én tévedhetek azzal kapcsolatban amit írok, te miért ne tévedhetnél azzal kapcsolatban amit írsz? Mitől vagy más?
    Végig néztem ctrl+F keresővel a “mert ez a legjobb, az igazi” általad említett idézetemet, de nem találtam. Megmondanád te hol láttál ilyet?
    “Az hogy keresztényként egy ember mit tehet meg és mit nem, az nem garantál semmit.”
    Sajnos sokkal több ember vallja kereszténynek magát, mint amennyi ténylegesen van.
    Azt mondom neked, hogy ornitológus vagyok, aki önkéntesként dolgozik egy madármentő állomáson, az Állatvédő Liga tiszteletbeli tagjaként, aki az egész életét a madarak megmentésére tette fel, és mindezek ellenére látod ahogy egyik este éppen egy rétisast kopasztok a vacsorához. Milyen elméletek fogalmazódnak meg benned rólam?
    Ez vagy hazudott, vagy egy aljas csaló, aki így jut védett madarakhoz, hogy megegye őket.
    Szóval sok mindenre képes a gonosz ember, hogy elérje a célját.
    A pedofil,szexuális erőszakos cselekedeteket elkövető papokat pedig kiheréltetném, életlen pengével, érzéstelenítés nélkül. Így van lehetőségük még megtérni, de újabb erőszakot elkövetniük már nincs. A bűnt a bűnhődés követi.

    • JD on 2016.08.08 at 23:31:52

    Nem vagyok tévedhetetlen
    De nem is állítottam hogy az vagyok.

    Az idézőjel nem szó szerinti idézet akart lenni, hanem tömörítés, elnézést, félreérthető lett. Írásban sajnos nem mindig tudom alkalmazni kommunikációs képességem eszközeit.

    A heréléses dologban egyet értünk.

  • M.Sz on 2016.06.12 at 08:47:07
  • Válasz

  Hát Bocsi, de nem tudok olyanról, hogy ateisták robbantotak volna valaha is… Szóval 😀

  • zriff on 2015.06.12 at 16:56:05
  • Válasz

  Az ateizmus önmagában semmi, nem tesz jóvá, okosabbá. Ennek a bizonyítéka hogy az ateisták a mai kirekesztő orwelli progresszivitás, a liberális jogvédős gender femináci baromságok ellen nem lépnek fel.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..