jún 27

Minket az tart vissza a rossz cselekedetektől, hogy tudjuk, hogy azok rosszak.

1878 - 1173

6 comments

Skip to comment form

  • jópásztor on 2016.04.20 at 14:59:39
  • Válasz

  Szerintem az ateizmusnak nem szabad polkorrektnek lennie, de természetesen tiszteletben kell tartania a másik ember méltóságát. Mindaddig amíg a másik is hajlandó erre…

  Másrészt a hölgynek igaza van. Az erény nem származhat a bűntetéstől való metafizikai félelemből. Erről írt egy érdekes eszmefuttatást Matt Ridley Az erény eredete címen- már ha valakit érdekel.

  • on 2015.06.27 at 12:36:30
  • Válasz

  Ami engem illet, rám nem érvényes a címadó megfogalmazás, mivel -- erkölcsi relativistaként -- azt gondolom, az erkölcsi állásfoglalásaink mind szubjektívek. Azt, hogy valami (önmagában véve) rossz, nem lehet “tudni”. Legfeljebb azt, hogy nekem (vagy valaki másnak) rossz.
  Engem három dolog tart vissza -- mondjuk -- a gyilkosságtól:
  1; A motiváció hiánya
  (Amennyiben mégis van motiváció, akkor…
  2; A technikai kivitelezés kockázatossága (lehet, hogy én akarom pofán vágni vagy megfojtani a másikat, aztán a végén még ő fog engem.)
  3; A jogi retorzió elkerülésének szándéka (Nem szeretnék börtönbe kerülni.)

   • Toto on 2015.06.27 at 13:02:22
   • Válasz

   Kicsit hasonló a hozzáállásom. Bár én hozzáteszek még annyit, hogy magam sem karok meghalni, ahogy ő sem. Miért is venném el az ő életét, ugyan ki vagyok én, hogy ezt megtegyem/megtehessem?

  • zriff on 2015.06.27 at 12:29:31
  • Válasz

  Erről a személyről már olvastam, csak egy férfigyűlölő feminista.

   • on 2015.06.27 at 14:58:00
   • Válasz

   Azt nem egészen értem, hogy hogyan kerül ide a feminizmus kérdése (már többször is találkoztam ilyen bejegyzéssel.) Tematikailag egyáltalán nem tartozik ide. Persze arról is lehet eszmecserél folytatni, de szerintem nem itt. (Bizonyára vannak fórumok annak a témának a számára is.) Az ateizmus közvetlenül nem kapcsolódik hozzá, de szerintem még közvetve sem. Szóval: hogy kerül a csizma az asztalra?

    • zriff on 2015.06.27 at 16:13:44

    Zavaró, hogy az ilyen szexista férfigyűlölő őrülteket mint jó példának hozzák fel. Még ehhez kapcsolódva az ateizmus megfigyelésem szerint, mára szorosan kapcsolódik a polkorrektséghez. Nem merik kritizálni a feministákat, pedig ugyanolyan károsak ,mint a régi nagy világvallások fanatikusai. Például a bevezetni készülő isztambuli egyezmény is csak a nők, és a lányok védelméről szól, egyértelműen szexista, férfiellenes de ez valahogy nem érdekli őket, nem akarnak ellene tiltakozni.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..