aug 16

Amit érzel az számodra valós lehet, de az nem biztos, hogy a valóság.

3042 - 1346

7 comments

Skip to comment form

  • doubterist on 2015.08.25 at 10:30:29
  • Válasz

  “milyen hamar elhalt a mozgalma, és mennyire csekély volt a hatása a világtörténelemre!”
  Ja, akkor Mohamed is van olyan jó, meg Buddha, Krisna, még régebbiek is. A világtörténelemre mért hatásai mik is? Miben lett másabb (jobb) a világ azóta, mint előtte? Az ember ugyan az maradt, egy agresszív domináns “ragadozó” faj. Ha isten az, akiben te hiszel, akkor nagy genyó, akárhogy is nézzük. Miért teremtette meg a gonoszt?

  • doubterist on 2015.08.17 at 23:05:25
  • Válasz

  Ja, mármint az istenhitre, ugye? 😉

   • oreganyad on 2015.08.19 at 14:40:16
   • Válasz

   Gondolom, Gábor az Isten létezésére, és a kapcsolódó bizonyítékokra gondolt. S igaza van. Míg a másik oldal, ezen nagyvonalúan túllép, nem is vonultat fel, komoly cáfolatokat. Egyszerűen megelégszik azzal a mantrával, hogy mindezt a sok idő, és a bazisok véletlen összekalapálta. Azt, hogy ez semmiképpen sem lehetséges, azt is elengedi a füle mellet. Világ amiben élünk, -- mindene ordítja, az ellenkezőét.
   Nos, és aki mindezt cáfolja, annál a labda, hogy bizonyítsa. Mert egy állítást vagy tényt könnyű odébb lökni, hogy nem is igaz, vagy , hogy nem úgy van, esetleg hiszi a piszi… De nem feledjük, mindig a Cáfolónak kell bizonyítania, hogy akkor Hogyan is van ez? Mert ha nem, akkor ez alapján mindent meg lehet kérdőjelezni, és tagadni is lehet, a bizonyítás kényszere nélkül.
   Az igaz, hogy a tudomány berkein belül egy ideje van rá törekvés, : Magyarázzuk meg a világot, Isten nélkül. De a válaszok oly gyengék, sőt egyszerűen alapvető logikus kérdésekre nem ad választ, amit meg mond, az meg komolyan hitnek a kérdése, mert sokkal nehezebben hihető. De igaz, mentesít a felelősség és az OK-Okozat törvénye alól, ezért sokaknak jobban bejön, még úgy is, hogy igazából nem is sejtik ezt.

    • Tóth Gábor on 2015.08.24 at 19:59:41

    Konkréten Jézusról van szó, ezért elsősorban a Szentírás tanúságtételére és ennek a történelem általi megerősítésére gondoltam.

    • doubterist on 2015.08.24 at 23:15:16

    “Az igaz, hogy a tudomány berkein belül egy ideje van rá törekvés, : Magyarázzuk meg a világot, Isten nélkül” -- túrót! Nincs ilyen törekvés a “tudományban”. Egyes emberek esetleg törekedhetnek rá, ha van erre affinitásuk, idejük, de a “tudomány” nem így működik. Vannak benne állítások, tapasztalatok, állítások bizonyítása, vagy cáfolata. Ha bizonyítékot találnak egy felsőbbrendű lényre, Istenre, akkor onnantól az tudományos tény. Ezért is felesleges a vallásos hit, az egyházasdi, nélküle is el lenne jól a világ.
    “De nem feledjük, mindig a Cáfolónak kell bizonyítania, hogy akkor Hogyan is van ez?” -- nem hinném. Cáfold meg, bizonyítsd be, hogy miért nincs, miért nem létezik a Húsvéti Nyúl, Micimackó, stb. Ezt a világot a Sátán teremtette, ő irányítja, őt imádják a vallásosok, mivel cáfolod, hogy ő nem létezik? Bizonyítsd be, hogy van isten, egyértelműen úgy, hogy aztán ez a bizonyítás minden próbát kiálljon. Még a Jézus sztori is bizonyításra szorul erőst. Ráadásul pancser marketinges volt nagyon.
    Valamint, ha Isten mindenható, teremthet-e magánál nagyobb hatalmú entitást? Ha igen, már nem ő a mindenható, ha nem, akkor meg nem mindenható. Blablabla, ennyi a vallásotok.

    • Tóth Gábor on 2015.08.25 at 10:17:54

    “Ráadásul pancser marketinges volt nagyon.” Tényleg, milyen hamar elhalt a mozgalma, és mennyire csekély volt a hatása a világtörténelemre! 😛

  • Tóth Gábor on 2015.08.16 at 17:43:31
  • Válasz

  Milyen jó, hogy erős objektív bizonyítékok is rendelkezésre állnak!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..