aug 29

Felesleges az olyan isten, ami semmit sem tesz, hogy megakadályozza, hogy bármi rossz történjen.

2084 - 1402

2 comments

 1. Ugye erre is van válaszuk a hívőknek ? Az univerzális ,minden hitetlenkedő ,rádöbbenő ember részére. Ezt is írjátok már ide .

   • oreganyad on 2015.08.30 at 19:18:40
   • Válasz

   Hívőknek? Azoknak is, de erre jobb lenne Isten válaszát hallgatni, illetve figyelembe venni. Amúgy, meg kijelentésként hangzik a kép címe. Nos ettől nem válik létezővé, de nemlétezővé se.
   Ateisták vad tulajdonságai közé tartozik, hogy perlekednek egy általuk nemlétezőnek titulálttal.
   Ádám nem volt ilyen szerencsés, de Ő is az Isten nyakába varrta egyből a megtörtént bajt: “Az Asszony, amit TE adtál nekem, Ő adta és úgy evék belőle.” Jobb szeretnék ezért Én is kérdezni: Istennek tényleg bele kellene avatkoznia? Villámmal -- dörgéssel, azonnal igazságot tennie, illetve persze előtte még, mielőtt bármi ganaj dolog megtörténhetne? Legyen gondolat rendőr? De jobb is lenne ha egyáltalán a teremtményei nem lennének ilyen szarok, akik -- amik eleve képesek erre. Mivel a logika bajnokai, és -- elvetői saját joguk alapján kikiáltják Istent ganénak, mert mindent ilyen vacakul hozott össze. Ha nem lenne jó magyarázat rá, akkor bizony kézenfekvő érv is lehetne, de nem az. Mert van remek válasz rá.
   Ha létezne, akkor olyannak kellene lennie mint ahogy azt a logika, és az észérvek feltételezik, de a világot vizsgálva, ugye nem tűnik olyannak. Ezért kellene meghallgatni mit is mond a Bibliában erről nekünk, De hát az ugye badarság, meg nem is igaz, stb… Az igazakra, és a gonoszokra is egyformán süt le a nap, és adja az ég az áldását és minden jóságát. De nincs igaz egy sem, Isten szemében, mind gennyes eldobnivaló fertőző rongydarabok vagyunk. Ezért mindenki joggal kaphatja amit megérdemel. Ok -- Okozat miatt, felelősség terhel minden dolgunkért, még azokért is amit el sem követünk, csak szerettünk volna, Illetve csak a kultúránk, a felelősségre való vonástól eredő félelmünk miatt nem tettünk meg. Mert ugye bűnösöknek titulál mindenkit, képesnek minden rosszra, és csak kevés jóra.
   Egyszer, egy félig értelmes gondolkodó mondotta: “Ha nem akarsz háborút, akkor egyszerűen ne vegyél benne részt.” Nos, ez igen kevés, és csak akkor működik, ha mindenki megfogadja. De az ember nem ilyen, és többségünk is érzi, hogy valójában nem ilyen, nem ennyire elfajzott. De a történelmünk, az elejétől fogva tragédia, és a jövőre nézvést sem látszik semmi jó. Könnyű ledobni a felelősséget, hogy : Nincs Isten. Nincs kinek, és hova elszámolnivalója senkinek.
   Gonosz Isten, küldte(?) a kígyót, a hülye teremtménye meg jól megszívta. Sőt, már a tiltás az ominózus almafára, illetve annak a létezése is vérlázító, mert ugye idő kérdése, és csak megkóstolják és kezdődik a móka. (az igazi baj, nem az, hogy ettek róla, hanem Isten megkérdőjelezése. de kár szépíteni, a kígyó egy zseni, mert ő is egyetlen egy kérdéssel húzta csőbe Évát.)
   De minderről kár regélnem, mert mindez mítosz, néprege, zsdó badarság. Nos, lehet ezt mondani, sőt lehet a szemébe is köpni, lehet még a nyilvánvalót is tagadni, de túlságosan is nagy az esély, hogy mindez igaz.
   Arról nem is beszélve, ha minden rendben lévő lenne, ugye a dolgok szépek -- és jók, nem romlandók és hiábavalók, betegség és szenvedés nélküliek lennének. Még csak hírből sem ismernénk ezeket, mert nem születnének olyan emberek, kik semmiképp nem érdemesek és méltók az Életre. Ki döntené ezt el? Ember? Elismerem, van rá törekvés. Meg van írva, hová vezet ez el. Nos, nem tetszik, akkor hát nosza tagadjuk, kötözködjünk . 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..