Sze 21

Mi is azt mondjuk, hogy a hit magánügy.

2163 - meme8

1 comment

  • oreganyad on 2015.09.21 at 20:40:12
  • Válasz

  Hát, azt nem derül ki, milyen hívőkről van szó. Mert ugye nem mindegy. Mert a keresztény berkekben, de JT-nál sem az. Mármint nem magánügy. Ha az ember, kicsit is szívén viseli embertársai, barátai, de még ellenségei ügyét, akkor nem rejti véka alá, a Biblia üzenetét. Az örömhírt, az evangéliumot. Mert annak a létezése is egy csoda. Nos, ha az ember visszatartja, elhallgatja, nem tartja másokkal megosztása méltónak annak a jelentését, üzenetét, hogy van menekvés. Akkor milyen ember lenne? Magánügy -e az, ami mindenkihez szól, mindenkinek, vélekedésétől függetlenül, a valóság része, de nem tud róla, vagy nem érti, vagy nem is sejti mekkora súlya -- hordereje van és lehet az életére, és annak a végére. Mert igaz sokan menekülnek öngyilkosságba, az életük lehetetlen volta miatt, mert hiszik, hogy ez által, megszabadulnak annak a súlyától. De ha tévednek, és mégis el kell számolni, ki kell fizetni azt az adósságot, amit amúgy elengedtek. Csak egész életükben kerülték a kérdést… Ez elég nagy kockázat nem? De igazából, ha érti az ember miről is szól igazán az élet, az evangélium, akkor nem a kockázat és a veszély lehetséges elmúlásának örül, hanem egészen másért és másnak hálás.
  Amúgy meg ha az ember gyermeke, megkérdi miért nem szabad ölni rabolni, köpködni, csűrni csavarni gyalázkodni, gonoszkodni? Akkor mi a a válasz? Az hogy az emberiség így fejlődött, és közmegegyezés tárgyává vált, és ennyi? De ha szétnéz, akkor azt látja, hogy megegyezés -- fejlődés ellenére, a látszat nem ez. És érdeklődik, akkor miért van ez. Mi a válasz?
  Legyen inkább az, mert egy láthatatlan megfoghatatlan lény ezt parancsolta? S ha nem engedelmeskedsz, akkor a pokolba vet és örökké ot fogy égni? Mert ez sem igaz.
  Nem jár az ember gyermekének a lehetőség a megismerésre, hogy mégiscsak találkozhasson a Forrás üzenetével -- céljával? Megtudja azt mégiscsak mi a Bűn, és hogy keletkezik? Hogy mérlegelhessen, és szabadon döntsön a rábízott ismeret szerint? A fejlődni látszó világ eddig eredményeihez, csak a kereszténységnek csak annyi köze van, hogy zavarja az ateista és egyéb vizeket. Nincs és nem is volt semmi haszna, és lejárt lemez? Ha netán tévedsz akkor mi a helyzet? Akkor csak jól benéztük?
  Na mindegy, rájöttem ezen az oldalon amúgy sem olvasni szánják az oldal célját, mert csak rövid beköpésekkel és képekkel van tele, ennek okának a sejtését le sem erem írni. Csak finoman: nem olvasó közönségnek szánják, mert a mai túlfejlődött ember már nem olvas. Ami hosszabb 5 sornál, abba belebicsaklik az agya. Ezért bocs attól akinek megfájdul a feje ennyi rövidke sortól.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..