«

»

ápr 30

És még van, aki ezt elhiszi. :-D

2895 - jézus_pilátus

8 comments

Skip to comment form

 1. SSZ

  Helyes vagy nem helyes teljesen lényegtelen. Mert a helyes is értelmetlen és nem helyes.

 2. unco

  Az összesűrűsödött gázok az univerzumban hatalmasat robbantak,így a fortyogó vízben elkezdtek a molekulák átalakulni, és ezért kijött az első emlős a szárazföldre, felegyenesedett és elkezdett eszközöket használni, amiből olyan tárgy lett, hogy elrepült vele a Holdra.

  Szóval, ha csak kiemelünk részeket egy történetből, akkor lehet, hogy furcsán és értelmetlenül fog hangzani azok számára, akik még nem ismerik.

  1. JD

   Tedd olyan környezetbe, ahol nem hangzik értelmetlenül.

   1. unco

    Az általad kívánt “környezet” a Biblia.
    Miért olvassák a hívők “másképpen” a Bibliát mint a nem hívők?
    Küld neked életed szerelme egy levelet. Személyes hangvételű, tele érzelmekkel, látszik, hogy tényleg ismer és szeret az aki írta. Neked maga a mennyország ez a levél. Időként újra és újra elolvasod, mert olyan jó érzéseket vált ki belőled. Még akkor is felvidít, amikor úrrá lett rajtad valami oknál fogva a letargia.
    Valahogyan nekem is a kezembe kerül. Elolvasom, majd megjegyzem, hogy micsoda nyálas ömlengés.
    Miért van ez a különbség, pedig ugyanarról a levélről van szó?

   2. JD

    Ez közönséges mellébeszélés. Párhuzamot vonni egy szerelmeslevél és a biblia között nem lehet. Sem a tartalma, sem pedig az általad válaszolt szituáció miatt.

    Szóval ha jól értem, szerinted a bibliából nem lehet kiemelni részeket, csak egyben van értelme. Továbbá az egyetlen környezet, melyben nem hangzik értelmetlenül, az önmaga. Más szóval egy tökéletes isten tökéletes kinyilatkoztatása csak akkor ér valamit, ha nem vonom elemzés alá. Nekem ez sántít.

    Egyébként, az hogy neked valami bármikor, még a legnagyobb letargiában is boldogságot, örömet okoz, jó érzéseket vált ki belőled… nos, erre az ópiátok is képesek.

 3. Bagi

  Ez annyiban nem helyes, hogy Isten teremtette a Biblia szerint az embert és nem Jézus. Mint ahogy az özönvizet is Isten küldte. Valamint Mária sem Jézustól esett teherbe a történet szerint, hanem a szentlélektől.

  1. JD

   Valóban. De a szent hagyomány szerint Jézus, isten és a szentlélek egy és ugyan az. Szóval paradox módon nem igaz, de mégis. Tök logikus. 🙂

   1. Bagi

    Mindenképpen értelmetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>