jún 14

Akárhogy is.. ez a sztori nagyon sántít. ;-)

3008 - 1806

6 comments

Skip to comment form

  • unco on 2017.01.13 at 10:01:23
  • Válasz

  Ádám név jelentése: Ember. Éva név jelentése: Életet adó.
  Mivel Éva Ádámból lett teremtve, azért, hogy tökéletes párja legyen a férjének, evidens, hogy ő is ember.
  Isten úgy alkotta meg az embert, hogy a férfi és a nő, kiegészítsék egymást. Nem csak külsőleg olyanok mint Isten, hanem minden alaptulajdonságuk megegyezik Istenével. Mint egy apa gyermeke is, hasonlít rá külsőleg és belsőleg is, még akkor is ha az a gyermek nőnemű.
  Van amiből a férfinek jutott több, van amiből a nőnek. Viszont, van olyan isteni tulajdonság, amit csak együtt tudnak birtokolni.
  A negatív tulajdonságainkat a bűnbeesés után kezdtük felszedni.

   • JD on 2017.01.14 at 22:27:15
   • Válasz

   Ha feltesszük, hogy igazad van, a bűnbeesés is isten hibája. Tehát a rossz tulajdonságaink is tőle erednek. Bár azt továbbra sem értem, miért lenne pont ez a mese igaz.

  • Neczpál Gábor on 2016.12.24 at 13:26:12
  • Válasz

  Egyre nevetségesebbek ezek a feltételezések,az az Isten aki képes volt az univerzumot,és az élővilágot a csúcson az emberrel megteremteni.Annak gondot okozott,illetve meg sem fordult a fejében a genetikai kód,egyfajta “átírása”.

   • JD on 2016.12.27 at 21:01:24
   • Válasz

   Ha isten képes volt egy egész univerzumot előrántani az alfeléből, gondot okozott neki illetve meg sem fordult a fejében, hogy egy ember megcsonkítása helyett inkább csak úgy megteremtse a nőt is?

    • unco on 2017.01.12 at 20:49:29

    Természetesen megtudta volna teremteni Isten Évát bármiből vagy éppen a semmiből is, de fontos jelentősége van miért Ádámból teremtette, ahogy annak is, hogy Ádámot miért porból. Ettől most elvonatkoztatva:
    Köztudott, hogy a férfiak testi sejtjei egy X és Y kromoszómát, a nőké pedig két X kromoszómát tartalmaznak. Ahogyan az is, hogy emiatt a férfi hímivarsejt kromoszómája fogja eldönteni a születendő ember nemét. Továbbá az is bizonyított, hogy molekuláris szinten ez befolyásolható. Vagyis egyszerű halandóként, akár én is, befolyásolni tudom, hogy a születendő gyermekem lány legyen 80-90%-os eséllyel. A tudomány ezzel foglalkozó ága ennél továbbhaladt, több módszere van arra, hogy a születendő ember milyen nemű legyen. Szóval, ha az embernek lehetséges, akkor az Istennek miért lenne lehetetlen?
    Milyen szép a magyar nyelv: Feleség. Tehát a férfi úgy lesz egész, teljes értékű ember, hogy társul hozzá egy nő. Természetesen ez fordítva is igaz. 50-50%. Mint az X Y kromoszómák.

    • JD on 2017.01.12 at 21:50:00

    És mi van azzal, hogy isten saját képére teremtette az embert?

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..