jún 17

Fontos gondolat!

3015 - 2210

17 comments

Skip to comment form

  • István on 2016.07.06 at 12:21:53
  • Válasz

  Sziasztok!
  Tisztán látszik, hogy ennek az oldalnak a létrehozása is a gonosz egyik műve. A fenti kép szövege nagyon el lett cseszve, látszik, hogy Istentelen a készítője. Annak érdekében, hogy Istent, vagy Krisztust magam mellett érezzem a problémás pillanatokban, egyáltalán nem kell templomba mennem. Számomra a templom nem a hit szimbóluma, hanem az hogy olyan emberek közé tudok menni, akikkel együtt, közösen tudok imádkozni, mert a közös ima teszi az imát igazán erőssé. Az pedig, hogy miként imádkozok? Az az adott pillanattól függ, mert a bűn az bűn, nincs kicsi és nagy bűn. Lehetőleg letérdelve, leborulva, tisztelve és félve a Hatalmas Istent!

   • Yakovlev on 2017.05.16 at 00:34:13
   • Válasz

   “Nincs kicsi és nagy bűn” Tehát egy bolti lopás egyenértékű számodra egy gyilkossággal?Ennyi erővel végezzünk ki valakit egy parkolási bírság miatt? Vagy egy gyermekmegrontót csak pénzbüntetésre ítéljünk? Nagy a baj nálad a “toronyban” akkor. És mit oldott meg eddig az ima?

  • unco on 2016.07.04 at 22:12:42
  • Válasz

  A test e “Szentlélek temploma”, és az igaz keresztények a “királyi papság”.

  • Amalekita on 2016.07.04 at 05:35:35
  • Válasz

  Nagy zavar van a fejekben!!!! Az újszövetség nemhogy templomokról nem ír, de papságról sem! I Timóteus levél 2:5 “Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,” Tehát, a papság szerepe vitatott és olyan, mint a díler szerepe a fogyasztó és a kokain között! Téves lenne összevonni Isten dolgait és Sátán tobzódását az egyházon keresztül, ezáltal megvetve istent és kiöntve a fürdővízzel a gyereket is! Az igaz ima pedig lélekből fakad és nem testtartásból! Isten teremtette az embert minden dolgaival és számára kedves úgy ahogy van és nem csak térden állva! Istennek a tiszteletet nem térden állva kell megtenni,, hanem egyenes gerinccel!

  • unco on 2016.06.28 at 21:24:05
  • Válasz

  Minek ehhez templom?

  • Nava Graha on 2016.06.21 at 20:52:29
  • Válasz

  Az ima közbeni testtartás, a főhajtás, meghajlás, letérdelés, leborulás nem a megadás, a gyengeség jele. Inkább a tiszteleté….!

   • Yakovlev on 2017.05.16 at 00:38:52
   • Válasz

   Hmm, érdekes, akkor a szüleid előtt is nyugodtan térde borulhatsz, elvégre, ha ők nincsenek, te sem vagy. Ez a testtartás az ókorban és a feudális társadalmakban dívott, amikor a jobbágy térdre borult a földesúr előtt. Ez pedig úr-szolga viszony. Én nem vagyok szolga Te lehetsz, ha akarsz, de ne erőltesd rá a másikra.

    • unco on 2017.06.12 at 21:35:48

    Azért azt hozzátenném, hogy a korai keresztények ezrei haltak meg azért, mert nem hajtottak senki előtt térdet, csakis kizárólag Isten előtt.
    Szerintem mondjuk egy római császár előtt nem leborulni, hatalmas bátorság volt.
    A mai keresztyéneknek sem szabadna “térdre rogynia” senki előtt, csak Isten előtt.

    • Yakovlev on 2017.06.13 at 08:22:14

    És miért is?

    • JD on 2017.06.13 at 16:20:01

    Melyik isten előtt akarsz térdelni? Van egy pár. Az elmúlt 12 ezer évben olyan 4-5 ezret kreált magának az emberiség.

    • unco on 2017.06.13 at 21:06:03

    Mert ha térdre rogysz valaki vagy valami előtt, elismered őt nagyobbnak és alárendeled magad.

    Az előtt akit ismerek személyesen, és aki életét adta értem, hogy ha meghalok, örökre ott legyek ahol Ő.Aki feltámadt a halálból első zsengeként, legyőzve a halált, aki ma is él, és élő kapcsolatra vágyik velem. Aki minden nap pusztán kegyelemből és szeretetből tart meg, és nem azért mert tettem érte valamit, mert fizettem érte valakinek, stb. Ilyen csak egy van a 33000 vallásból.

    • JD on 2017.06.14 at 15:52:13

    Olyanból is csak egy van, aki leoltja a Napot örök sötétséggel árasztva el a világot, ha nem kapja meg a neki járó emberáldozatot. Attól, hogy egy isten egyedi, nem lesz valódi.

    • Yakovlev on 2017.06.22 at 20:57:42

    Tehát, mégis csak egy szolga vagy!
    Jézust ismered személyesen? Ez kissé fura. Na, mindegy, én Oziriszt ismerem személyesen, aki meghalt értem, hogy Szeth ne tudja elpusztítani a világot, ehelyett Oziriszt feldarabolta és megette, majd feltámadt. És, ahogy ő feltámadott a halálból, úgy nyerik el az örök életet az őt imádók is. 🙂 Ja, szentháromságom is van; Ozirisz-Ízisz-Hórusz. Nagyon “remake” gyanús a sztori, nem?

    • unco on 2017.07.07 at 21:05:33

    Szolgálnom kell az tény, de egyébként örökös vagyok. Természetesen nem úgy ismerem személyesen mint egy embert, hanem sokkal személyesebben. Ha bárki ezt eltudná neked magyarázni, akkor nem lenne természetfeletti. Egy olyan Istent akit kilehet ismerni, akinek megtudják magyarázni a tetteit, aki emberi ésszel felérhető és megmagyarázható, az nem Isten, csak bálvány vagy valami ami semmi.
    Az a durva, hogy az egyiptomi istenek mögött is vannak természetfeletti lények, csak azok a démoni kategóriába tartoznak. Sajnos nem véletlenül éli újra fénykorát a mozivilágnak és a médiának köszönhetően. Semmi, semmi sem történik véletlenül a világon.

    • Yakovlev on 2017.07.07 at 22:35:23

    Miért, ki utasított rá? A katonának, a rendőrnek meg a lakájnak kell szolgálnia. Legalábbis egy normális világban.
    Sokan az elektromosságot sem tudják megmagyarázni, mégsem természetfeletti dolog. Ahogy az erdőtűz sem az, amit az ősember nem tudott megmagyarázni. Ami emberi ésszel felérhető és megmagyarázható, az bálvány vagy semmi? Gondolj az autódra, ha beleülsz. Ez sem távoli példa, amennyien hisznek ugyan a képzelt barátjukban, de azt a világért sem akarják elhinni, hogy a motorolaj cseréjének elmaradása komoly problémákhoz vezet a motorban. Pluszban, elnézve sok facebookos emberkét, akkor istenként imádhatnák a helyesírást is, mert nekik az, ami nem érhető fel ésszel és megmagyarázhatatlan. 🙂
    Az egyiptomi istenek miért is démonok? Csak annyira démonok, ahogy a tied is, ilyen egyszerű. Természetfeletti nem létezik, bármi, ami létezik, teljes mértékben természetes dolog vagy jelenség, még akkor is, ha nem ismerünk rá jelenleg magyarázatot. A mozivilágot a valóstól elkülöníteni szintén elég hasznos dolog, moziba szórakozni jár az ember.

    • unco on 2017.07.07 at 23:06:54

    Az a baj sok hivatással, hogy úgy gondolkodnak ahogyan te. Az egészségügy is ahelyett, hogy szolgálna az emberek felé…….
    Persze, nem csak ott vannak problémák. Szóval a szolgálat több mint gondolod.
    Az elektromosság nem természetfeletti, és már definiálva van. Az erdőtűz sem természetfeletti, és az ősembert sem értem mit keres a jelenben.
    “Ami emberi ésszel felérhető és megmagyarázható, az bálvány vagy semmi?” Ilyet én nem írtam.
    Minden tudás birtokosa vagy? Esetleg a minden tudás 50%-át birtoklod? Tegyük fel, hogy az 50%-ot birtoklod. Akkor is ott van még 50%, amiben benne lehet a természetfeletti létezése. Tehát nem jelentheted ki objektívan, azt, hogy nem létezik. Az Univerzum folyamatosan tágul. Tudományosan igazolt. Tudjuk, hogy van az Univerzumon kívül is valami, csak nem tudjuk mi. Akkor hogyan jelenthetjük azt ki, hogy az teljes mértékben természetes dolog vagy jelenség?
    A mozivilág komoly hatással van a valós világra, ez is egy természetes és létező jelenség.

  • Judit on 2016.06.18 at 17:53:26
  • Válasz

  ezt fontos észben tartani!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.