«

»

jún 17

Fontos gondolat!

3015 - 2210

14 comments

Skip to comment form

 1. István

  Sziasztok!
  Tisztán látszik, hogy ennek az oldalnak a létrehozása is a gonosz egyik műve. A fenti kép szövege nagyon el lett cseszve, látszik, hogy Istentelen a készítője. Annak érdekében, hogy Istent, vagy Krisztust magam mellett érezzem a problémás pillanatokban, egyáltalán nem kell templomba mennem. Számomra a templom nem a hit szimbóluma, hanem az hogy olyan emberek közé tudok menni, akikkel együtt, közösen tudok imádkozni, mert a közös ima teszi az imát igazán erőssé. Az pedig, hogy miként imádkozok? Az az adott pillanattól függ, mert a bűn az bűn, nincs kicsi és nagy bűn. Lehetőleg letérdelve, leborulva, tisztelve és félve a Hatalmas Istent!

  1. Yakovlev

   “Nincs kicsi és nagy bűn” Tehát egy bolti lopás egyenértékű számodra egy gyilkossággal?Ennyi erővel végezzünk ki valakit egy parkolási bírság miatt? Vagy egy gyermekmegrontót csak pénzbüntetésre ítéljünk? Nagy a baj nálad a “toronyban” akkor. És mit oldott meg eddig az ima?

 2. unco

  A test e “Szentlélek temploma”, és az igaz keresztények a “királyi papság”.

 3. Amalekita

  Nagy zavar van a fejekben!!!! Az újszövetség nemhogy templomokról nem ír, de papságról sem! I Timóteus levél 2:5 “Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,” Tehát, a papság szerepe vitatott és olyan, mint a díler szerepe a fogyasztó és a kokain között! Téves lenne összevonni Isten dolgait és Sátán tobzódását az egyházon keresztül, ezáltal megvetve istent és kiöntve a fürdővízzel a gyereket is! Az igaz ima pedig lélekből fakad és nem testtartásból! Isten teremtette az embert minden dolgaival és számára kedves úgy ahogy van és nem csak térden állva! Istennek a tiszteletet nem térden állva kell megtenni,, hanem egyenes gerinccel!

 4. unco

  Minek ehhez templom?

 5. Nava Graha

  Az ima közbeni testtartás, a főhajtás, meghajlás, letérdelés, leborulás nem a megadás, a gyengeség jele. Inkább a tiszteleté….!

  1. Yakovlev

   Hmm, érdekes, akkor a szüleid előtt is nyugodtan térde borulhatsz, elvégre, ha ők nincsenek, te sem vagy. Ez a testtartás az ókorban és a feudális társadalmakban dívott, amikor a jobbágy térdre borult a földesúr előtt. Ez pedig úr-szolga viszony. Én nem vagyok szolga Te lehetsz, ha akarsz, de ne erőltesd rá a másikra.

   1. unco

    Azért azt hozzátenném, hogy a korai keresztények ezrei haltak meg azért, mert nem hajtottak senki előtt térdet, csakis kizárólag Isten előtt.
    Szerintem mondjuk egy római császár előtt nem leborulni, hatalmas bátorság volt.
    A mai keresztyéneknek sem szabadna “térdre rogynia” senki előtt, csak Isten előtt.

   2. Yakovlev

    És miért is?

   3. JD

    Melyik isten előtt akarsz térdelni? Van egy pár. Az elmúlt 12 ezer évben olyan 4-5 ezret kreált magának az emberiség.

   4. unco

    Mert ha térdre rogysz valaki vagy valami előtt, elismered őt nagyobbnak és alárendeled magad.

    Az előtt akit ismerek személyesen, és aki életét adta értem, hogy ha meghalok, örökre ott legyek ahol Ő.Aki feltámadt a halálból első zsengeként, legyőzve a halált, aki ma is él, és élő kapcsolatra vágyik velem. Aki minden nap pusztán kegyelemből és szeretetből tart meg, és nem azért mert tettem érte valamit, mert fizettem érte valakinek, stb. Ilyen csak egy van a 33000 vallásból.

   5. JD

    Olyanból is csak egy van, aki leoltja a Napot örök sötétséggel árasztva el a világot, ha nem kapja meg a neki járó emberáldozatot. Attól, hogy egy isten egyedi, nem lesz valódi.

   6. Yakovlev

    Tehát, mégis csak egy szolga vagy!
    Jézust ismered személyesen? Ez kissé fura. Na, mindegy, én Oziriszt ismerem személyesen, aki meghalt értem, hogy Szeth ne tudja elpusztítani a világot, ehelyett Oziriszt feldarabolta és megette, majd feltámadt. És, ahogy ő feltámadott a halálból, úgy nyerik el az örök életet az őt imádók is. 🙂 Ja, szentháromságom is van; Ozirisz-Ízisz-Hórusz. Nagyon “remake” gyanús a sztori, nem?

 6. Judit

  ezt fontos észben tartani!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>