jún 27

Tényleg ilyen arcot vágunk… :-D És mi végigolvassuk mindet……

3036 - 2224

10 comments

Skip to comment form

 1. Isten megbocsájt a fenti írás alapján, mert ez csak neki áll hatalmában. Ez lenne vajon a helyes? Teljesen érthetetlen számomra, hogy a bűnös feloldozása a bűnei alól miért helyes tett? Nem az lenne a helyesebb, ha az okozott bűnt helyreállítaná a nem létező Istenke? Szóval nekem ez vallásos téma a több ezer éves mesekönyvükkel együtt nagyon sántít. Őszintén csalódott vagyok az emberiség azon hányadában, akik még mindig képesek elhinni vakon minden hasonlót. Fel kellene nőnünk végre, hogy a vallásra pazarolt erőforrások méltóbb helyre kerüljenek.

  • István on 2016.07.06 at 11:51:00
  • Válasz

  Kedves M.SZ!
  Az Isten teremtő! Az Isten folyamatosan változtatja a világot, nézz csak körül! Mi az állandó? Mit látsz te változatlannak? A hegyek is elkopnak, a folyók folyamatosan változtatják útjukat, még ha mi ezt nem is tudjuk az idő rabsága miatt felfogni. Úgy gondolod, hogy csak azok az emberek tettek hozzá ehhez a világhoz, akik hitetlenek? A régi századokban, évezredekben sokkal több Istenhívő ember élt, mint most, még sem maradt az emberiség a béka segge alatt, hiszen várak épültek, gyönyörű templomok, kastélyok, erődök, nagyon sok remek ötlet született és valósult meg. És nem gondolnám, hogy ezeket mind ateista emberek alkották. A sört is szerzetesek készítették előszőr! Had kérdezzem meg tőled, hogy te mit tettél életedbe. Teremtettél e dolgokat, hoztál e létre valamit, változtattál e valamin stb. Mert akkor te is teremtettél, te is létrehoztál valamit. Te is valami Istenit cselekedtél, valahonnan jött az a gondolat, ami létrehozatta, megváltoztatta veled azt a bizonyost. És még valamit! Olvastál az írásomba olyant, hogy arra kértelek, hogy csinálj meg valamit? Nem, mert ez a te életed, de kezeskedsz érte. Ha nem vagy Istenhívő, hát nem vagy az, de azért a hívőket sem kell alábecsülni. Baráti üdvözlettel: István

   • hejtelenirás on 2017.01.03 at 18:22:20
   • Válasz

   A galaxis rendszerek kőzti ür minden kőbb millimétere ellégé álandó

  • M.Sz on 2016.06.29 at 14:37:48
  • Válasz

  Boldog, kiegyensülyozott emberek, akik megelégednek a tudatlansággal, amivel úgy önmagában nem is lenne baj, csak ti nekünk is meg akarjátok szabni ezt. Nem is kizárt, hogy még mindig kis kunyhókban élnénk, mint a középkorban, ha még most is ti irányítanátok…

   • unco on 2016.07.04 at 21:24:52
   • Válasz

   29 éves koromban lettem hívővé. Addig azt hittem, hogy okosabb vagyok mint a tényleg valódi keresztények, és ezt azért is gondoltam, mert találkoztam kissé, mondhatni kelekótya keresztényekkel, akik talán nem is voltak igaziak, de akkor nem tűnt fel. Aztán én is megtértem, és mintha egy lepel hullott volna le a szememről, mintha súlyok estek volna le a tudatomról, mintha hirtelen irányba állt volna az életem, és egy biztos sebességgel elkezdett volna haladni, egy cseppet sem bizonytalan cél felé. Tudom te milyen keresztényeket és milyen kereszténységet ismersz, de te el sem tudod képzelni, hogy milyen is Istenre csatlakozni. Tudod honnan ismerszik meg az igaz keresztény? Ha fegyvert tartanak a fejéhez, akkor is ragaszkodik az Istenéhez. Miért? Mert olyan kapcsolata van a világegyetem teremtőjével, (amit ha nem élsz át személyesen, sohasem fogod megérteni, sem pedig elhinni) ami túlmutat az anyagi világon, és nem egy másik helyre, hanem egy személyre, akiben nem csak azokat találod meg amire mindennél jobban vágysz, hanem saját magadat is, éppen olyannak, amilyennek a világ sohasem fog mutatni, tökéletesnek. Nekem nem az a feladatom, hogy megszabjak neked vagy bárkinek is bármit, és nem is akarok. Nekem az a feladatom, hogy ne titkoljam el azt, amitől nekem megváltozott, és értelmet nyert a hiábavaló életem. Nincs felelősségem abban, ha valaki nem hisz nekem, de abban van, ha valaki hinne, de én hallgatok. Viszont akinek van egy kis sütni valója, az megvizsgálja azt az eshetőséget, hogy mi van ha igazam van, és utána jár egy-két dolognak. Persze sokan sajnálják erre az időt, de úgy is lesz egy örök életük rá, hogy bánják azt a pár napot amit elmulasztottak, pedig ellenőrizhették volna azoknak a “bolond” keresztényeknek az állításait.

    • Loretta on 2016.07.06 at 14:43:04

    Hogyan gondolod a keresztények állításainak ellenőrzését?Minek kéne utánajárni?Te mitől és hogyan lettél ateistából vallásos?Milyen vallásra tértél?

    • unco on 2016.07.07 at 21:54:02

    “Hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítalak téged és te dicsőítesz engem.” Zsoltárok 50:15
    Ebben azt mondja Isten, hogy ha bármilyen bajban vagy csak bízz benne és hívd, hogy segítsen rajtad, és Ő biztos megsegít, te pedig majd nagyon hálás leszel neki ezért. Szóval biztat Isten a személyes kapcsolatra.
    “Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.” 1János 1:9
    Ha őszintén eltudod mondani Istennek azon tetteidet amik nyomasztanak, mert tudod, hogy nem voltak helyesek, bűnök, akkor Ő, mivel csak neki áll hatalmában, megbocsájtja azokat, és elveszi az azok okozta terheket, sőt, képes arra is, hogy örökre megtisztítson ezektől.

    Istenhez egyszerű beszélni, például így: “Istenem, én nem tudom még elhinni, hogy te létezel,.Nem tudom milyen megtapasztalásaik voltak az igaz keresztényeknek, de ha létezel, akkor kérlek segíts, hogy én is megtapasztaljam a te szabadításodat. Segíts, hogy megtudjam vallani neked a bűneimet, és átéljem azt érzést, amikor megbocsájtasz és leveszel minden terhet rólam, és a te örökösöddé fogadsz engem. Érezni akarom azt a szeretet amit csak te adhatsz, kérlek szeress magadhoz!”
    Nekem ez volt az első lépés. Aztán Isten mivel “felhatalmazást” adtam neki, cselekedett az életemben. Isten nem nyomul, Ő arra vár, hogy te nyiss felé.
    Aztán eljött az a pillanat, amikor őszintén megtudtam vallani a bűnös dolgaimat Neki, és mivel Ő nem egy pszichiáter, nem gyógyszereket ír fel és kezeléseket, hanem rögtön orvosolja a problémádat és megbocsájt, és új kezdetet ad. Na itt kezdődik az újjászületés.
    Tudom ajánlani a következőket:
    Isten-e Jézus. ehhez van linkem is: http://velunkazisten.hu/sites/default/files/johir/pdf/Isten-e%20Jezus.pdf
    Több mint ács. ehhez nincs
    A vallása senkit nem ment meg, az Istennel való személyes szeretetkapcsolat a lényeg. Isten megtestesítője számunkra Jézus Krisztus, Ő vállalta, hogy emberré lesz értünk. Fontos a testvéri kapcsolat, a gyülekezet, mert ott tud igazán épülni az ember, és egymást segíteni, de pusztán egy közösség nem tud üdvözíteni. Egyébként én magam Baptista gyülekezet tagja vagyok.
    Azért “kiáltottam” Istenhez segítségül, mert egyszer rájöttem, hogy ez a világ nem lehet csupán annyi amennyit mutat, ha igen akkor nincs értelme az egész létezésnek. Másodszor mert féltem a haláltól, többen meghaltak körülöttem, és nem tudtam mi lesz velem, ha én is meghalok. Harmadjára mert olyan szenvedélyeim voltak, amik megnehezítették az életemet, és nem tudtam tőlük megszabadulni. Aztán többet kaptam mint érdemeltem. A szenvedélyeim elmúltak, meg is utáltam őket, már nem félek a haláltól mert tudom hová megyek, és Istennel minden értelmet nyert, és minden szó szerint megvilágosodott előttem. Rádöbbentem arra is, hogy az evangélium a legizgalmasabb dolog az egész világon, pedig azt hittem, hogy a papok monoton kántálásánál nincs unalmasabb. Mondjuk az tényleg uncsi.
    Dióhéjban ennyi. 🙂

    • hejtelenirás on 2017.01.03 at 18:27:47

    Ha bizonyságot kérek isten étezéséről . Akor egy angyalt küld látható formába aki a számitógépen kinyomja a hentai videót és a cad tervező progi oktotató anyagát hoza be hogy hasznosdolgot tanuljak ? Ez kelló bizonyiték lenne.

    • hejtelenirás on 2017.01.03 at 18:29:52

    A létezésnek nincs előre maghatározot értelme . Nincs ki meghatároza őnmagunkon kivül.

  • unco on 2016.06.28 at 20:52:56
  • Válasz

  A hívők meg olyat, mint a mögöttük lévő sorban ülők. 🙂
  Boldog, kiegyensúlyozott emberek kontra vakbél szindróma. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.