Júl 02

Egy mesefigura miatt kezelik embertársainkat másodrendű állampolgárként…

3043 - 2233 (800 x 699)

16 comments

Skip to comment form

  • unco on 2016.07.08 at 12:45:24
  • Válasz

  Senki sem megy a Mennybe aki nincs újjászületve. Sem meleg, sem pap, sem ateista, sem keresztény, senki. Vannak megtért melegek, pornószínészek, gyilkosok, pedofilok, akiknek az elkövetett tetteit bármennyire is gyűlölöm, most szeretem őket, mert testvéreim. Bizony van ilyen cigány származású gyilkos is, aki ma már a testvérem, mert megtért. Régen rasszista voltam én is, de ma már tiszta szívvel megtudok ölelni cigányokat is. Nem számít ki vagy, mi voltál és mit tettél, ha őszintén megbánod a bűneid, és befogadod Krisztust a szívedbe, örök életed van a Mennyben, még akkor is, ha újjászületésed után rögtön meghalsz. Nem kell törlesztened az adósságod. Jézus megtette helyetted.

   • JD on 2016.07.08 at 17:40:39
   • Válasz

   És mit is jelent az újjászületés?

    • unco on 2016.07.13 at 21:40:10

    “Nem számít ki vagy, mi voltál és mit tettél, ha őszintén megbánod a bűneid, és befogadod Krisztust a szívedbe, örök életed van a Mennyben…”

    • JD on 2016.07.16 at 20:20:06

    Oké. De mi van az LMBTQ közösséggel? Náluk mi számít őszinte bűnbánatnak? Bűnbánat után is lehet meleg egy meleg? Mert ha igen, megint előjön az I. Korintusi levél 6:9. Ha meg bűnbánat után nem lehet meleg, akkor továbbra is érvényes az I. Korintusi levél 6:9. Szóval nekem úgy tűnik, a menny továbbra is önkényesen VIP-szektor a vén szakállasnál.

    Amúgy honnan van az idézet? (forrásmegjelölés) Mert én a bibliában nem találtam.

    • unco on 2016.07.31 at 13:54:05

    Az általam említett idézet nem a Bibliából van, hanem ha jól emlékszem, Paul Washertől hallottam.
    Az őszinte bűnbánat az, amikor elismered, hogy Istennek igaza van, rádöbbensz, hogy mennyi bűn van az életedben, érzed a terhüket, és megakarsz tőlük szabadulni Isten megbocsájtása által.
    Hivatalos megfogalmazása: A bűnök megbánása és a velük való szembefordulás.
    Az 1 Korinthus 6:9-10 folytatódik még a 11. résszel is ami így szól: “Pedig ilyenek voltak közületek némelyek: de megmosattatok, megszentelődtetek, és meg is igazultatok az Úr Jézus Krisztus nevében és a mi Istenünk Lelke által.”
    Szóval van szabadulás mindezekből.
    Személyesen nem ismerek olyan homoszexuálist aki újjászületett keresztény lett és megszabadult már ebből, de láttam már videókat ahol bizonyságot tettek ilyen személyek. Ők elmesélték, hogy miután felismerték, hogy bűnösök, megbánták azt, szakítottak a régi életükkel, és valakinek már volt is ellenkező nemű párja és gyereke is. Ja és ami fontos, boldog volt, és nem bánta meg a döntését.
    Olyanokat ismerek akik homoszexuálisok még most is, de ők még nem újjászületett keresztények, de reményem van, hogy azok lesznek. 🙂
    Van egy történet a Bibliában, Lukács 14:15-24,ami arról szól, hogy a király a VIP réteget elhívja, hogy ünnepeljenek vele, de azok csak kifogásokat gyártanak, hogy ne menjenek. Erre megharagudott a király, és a szegényeket, nyomorékokat, sántákat, vakokat, és mindenki mást az utakról hívatott el erre a vacsorára.
    A gazdagok is bejuthatnak a Mennybe, de ők mivel mindenük megvan, ezért legtöbbjük nem érzi magát lelki szegénynek,túlságosan elfoglaltak, pont ezért a gazdag réteg a kevesebb a Mennyben.

    • JD on 2016.08.01 at 20:24:19

    Köszönöm a választ. Minden benne van….

    • unco on 2016.08.01 at 21:00:13

    Ámen.

   • Yakovlev on 2017.05.03 at 07:15:25
   • Válasz

   Ha jól értelek, homoszexuálisnak lenni bűn, de a gyerekgyilkosság és a pedofília nem az… na, ebből az istenből nem kérek.

    • unco on 2017.05.07 at 22:00:36

    Nem jól érted.

    • Yakovlev on 2017.05.08 at 23:12:55

    Akkor isten nem bocsát meg a pedofiloknak, gyilkosoknak és erőszakoskodóknak? Akkor miért járnak be a papok a börtönökbe gyóntatni? Fölösleges, ahogy az egész gyónás fölösleges rongyrázás.
    “Személyesen nem ismerek olyan homoszexuálist aki újjászületett keresztény lett és megszabadult már ebből, de láttam már videókat ahol bizonyságot tettek ilyen személyek. Ők elmesélték, hogy miután felismerték, hogy bűnösök, megbánták azt, szakítottak a régi életükkel, és valakinek már volt is ellenkező nemű párja és gyereke is. Ja és ami fontos, boldog volt, és nem bánta meg a döntését.
    Olyanokat ismerek akik homoszexuálisok még most is, de ők még nem újjászületett keresztények, de reményem van, hogy azok lesznek” -- ezt te írtad, tehát a homoszexuálisok nem dicsőülhetnek. Te magad írtad, tehát, a homoszexualitás bűn. Szerinted. De miért bűn? Erre sosem tudtok választ adni. De akkor miért bocsát meg olyan velejükig romlott, gonosz embereknek, akiknek ki tudja, hány ember vére tapad a kezükhöz? Az ördöggel való hivatkozást felejtsd is el, mert az önellentmondáshoz vezet.

  • István on 2016.07.06 at 12:07:53
  • Válasz

  Sziasztok!
  Valamiben meg kell egyeznünk! Két nem van az embernél: Nő és férfi! Ez így lett megalkotva. Nem csak férfi és nem csak nő! Én nem ítélem el a melegeket, de azt amit csinálnak, azt tegyék otthon. Én sem megyek ki a feleségemmel vonaglani az utcára, mert jogom van hozzá. Ez az én intim szférám, az meg legyen az ő intim szférájuk, én nem vagyok rájuk kíváncsi. És most hozom be Istent az írásomba. Miért is pusztította el Szodomát és Gomorát? Hát pont ezért is! Mert mindenki mindenkivel, azonos neműek az azonos neműekkel, emberek az állatokkal. Szerintetek akkor miért is kellene elfordulni a dologtól? Miért kellene hagynunk hogy nyilvánosan vonuljanak? Isten a büntető, Ő az ítélő, ítéljen hát, de a homoszexuálisok otthon vagy bárokba éljék ki hajlamaikat, ne az utcákon!

   • JD on 2016.07.07 at 02:56:38
   • Válasz

   István. Abban egyetértünk, hogy intim életét mindenki élje ki otthon vagy szórakozóhelyen, és ne nyilvánosan. Van ami nem az utcára való, és pont, függetlenül attól, hogy melegek vagy heterók, vagy fehérek, vagy feketék, vagy kínaiak csinálják. Többek közt ezért ítélem el a felvonulást.

   De félreértés ne essék, a posztban említett alapvető jogok nem a felvonuláshoz való jog, hanem pl a gyermekvállaláshoz való jog, házassághoz való jog.

   A Szodoma és Gomora eset pedig nagyon szemléletes, de az Ószövetség része. Ugyanannak az Ószövetségnek, ami elegánsan megtiltja a disznóhús, a kagyló és a rák elfogyasztását, a vér elfogyasztását, kijelenti, hogy a nő kussol és alárendeli magát a férfinak, aki beszól anyunak vagy apunak azt meg kell ölni és egyéb finomságok. Nem tudom, te hogy vagy vele, de ha minden ilyen “erkölcsi példázatot” és kimondott törvényt betartanánk, kihalna az emberi faj.

  • unco on 2016.07.04 at 22:22:57
  • Válasz

  Majd ezt tovább tárgyalhatjuk ha közös ateista és meleg felvonulás lesz.

   • JD on 2016.07.06 at 00:50:51
   • Válasz

   Külön-külön is ostobaság lenne felvonulni. Mi köze a két csoportnak egymáshoz?

    • unco on 2016.07.07 at 20:42:28

    Úgy tudom a legtöbb meleg ateista.
    Hisz tudják, hogy Isten tiltja az azonos neműek kapcsolatát, ezért inkább tagadják őt.
    Talán sértésnek veszik az ateisták, hogy közülük kerül ki a legtöbb homoszexuális?
    Isten még a meleg ateistákat is szereti, úgyhogy csüggedésre semmi ok.

    • JD on 2016.07.08 at 02:33:28

    A katolikus papságot beleszámoltad? 😀

    Továbbra sem értem, hogy ha valakit nemi beállítottság alapján fosztanak meg jogoktól, az egyenjogúságért folytatott harcba miért kell belekeverni a hitet. Ha kifordítjuk, a náci ellenes megmozdulások ilyen erővel keresztényellenesek is lehetnének egyben (Hitler mégiscsak keresztény volt, ahogy a legtöbb náci katona).

    Amúgy ha statisztikák, a legtöbb börtöntöltelék, köztük az erőszakos bűnöket elkövetők és a halálsoron ülők legjava meg pont hívő. Ilyen mércével mérve a hit könnyen veszítene az erkölcs mezején.

    Isten pedig csak annyira szereti a melegeket, hogy nem ereszti be őket az igazán jó helyekre, mint mondjuk a mennybe. “Vagy nem tudjátok, hogy az igazságtalanok nem részesülnek Isten országában? Ne ejtsétek tévedésbe önmagatokat: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörôk, sem kéjencek, sem férfiakkal paráználkodó férfiak.” I. Korintusi levél 6:9 (És ez biza már az Újszövetség. 😀 )

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..