«

»

Júl 20

Jó lenne, ha az egyház tagjai nem arról prédikálnának, hogy csak két rossz lehetőség közül választhatunk!

 

Marffi Gyula veszperem megyei ersek_20160712_Veszprem_VI

http://magyarhirlap.hu/cikk/61249/Jonnek_hogy_elfoglaljak_Europat

16 comments

Skip to comment form

 1. Bella Csaba

  Van Isten és van ördög hagyják ezt a hülyeséget és inkább térjenek meg

  1. JD

   Melyik isten és melyik ördög? Az elmúlt 10 ezer évben az emberiség kitalált párat.

  2. Yakovlev

   Én úgy mondom: vannak emberek, akik vállalják a felelősséget tetteikért és vannak hitvány emberek, akik elbújnak az ördögnek nevezett képzeletbeli lény mögé, mert ahhoz gyávák, hogy felelősséget vállaljanak Légy bátor és vállald a felelősséget a rossz tetteidért is, ne terelj semmit az ördögre

   1. unco

    Azok az emberek akik megtértek és újjászületek azért tudták ezt megtenni, mert első lépésként elismerték, hogy bűnösök.
    Csak a bűnös érzi úgy, hogy megváltásra szorul, és csak a bűnösnek van szüksége megbocsájtásra. Felvállaltam egyszer én is az emberek előtt, és felvállalom minden nap, mert minden nap kegyelemre szorulok.
    Te felvállalod, hogy bűnös vagy? Szükséged van a megbocsájtásra? Azért boldogok a lelki szegények, mert ők rájöttek, hogy azok.

   2. Yakovlev

    Miért is vagyok bűnös? Kinek a megbocsátását is kellene elnyernem? Én nem a képzelt barátomhoz fohászkodom bocsánatért, hanem elé állok az elé az ember elé, akit megbántottam vagy akinek kárt okoztam és neki mondom, hogy “Sajnálom” “Ne haragudj” “Bocsáss meg” stb Attól, hogy hibákat követek el, nem vagyok bűnös, és a legkevésbé sincs szükségem egy kitalált személy megbocsátására, mert számomra épp oly nevetséges, mint Shrekhez vagy a Kis Hableányhoz fohászkodnom bocsánatért. Te miért is szorulsz kegyelemre nap, mint nap? Miért is vagy bűnös? Embert öltél? Loptál a boltból (ez még nem is komoly bűn, inkább csak vétség)? Erőszakoskodtál valakivel? Kínoztál vagy rabszolgaságra kényszerítettél embereket? Gyerekeket rontottál meg? De ezek szerint az istened megbocsát az ilyeneknek. Miért is szereti ennyire a bűnösöket, hogy ilyen könnyen megbocsát nekik? Vagy csak egy csuhás bohóc táplált beléd bűntudatot? Pedig a legegyszerűbb életfilozófiához az istenedre avan a legkevésbé szükség: élni és élni hagyni.

  3. Yakovlev

   Isten nagyon szeretheti a tudatlan és ostoba embereket. Én viszont nagyon nem! Nem akarok buta ökröket magam körül!

   1. unco

    Ezért szeret téged is és engem is. 🙂

 2. karcsi

  Már bocs, de ha nincs isten, akkor nincs ördög sem.

  1. JD

   Igen. És? (Nem értem, hová mutat ez a kijelentés.) Olyan nagy baj, ha nincs kire rákenni mindent és el kell viselni a felelősséget a tetteinkért és lenyelni, hogy az élet néha igazságtalan?

   Vagy ha az én egyik előző kérdésemre irányul a megjegyzés, akkor igazad van. De valamilyen logika mentén el kell indulnom, ha rá szeretnék világítani, hogy miért érvel helytelenül valaki.

  2. hejtelenirás

   Kivéve ha az őrdőg rég kinyirta istent

 3. unco

  Az ateizmus jövőbe vezető útja, valóban az Isten nélküli lét. Csak ahol Isten nem lesz, ott az ördög lesz.

  1. JD

   Miért?

   1. unco

    Mert ahol megjelenik a fény, ott eltűnik a sötétség.

   2. JD

    És ahol sötétség van, ott automatikusan az ördög is meglapul?

   3. Celina

    CONT. However the guy in the vid is right about one thi8&g#n230; media has not only changed but it is now changing again. Where before it was all about being able to target by content and keyphrase its now all about targeting by the users actions online. And advertising (modern advertising) is not geared to just shout and scream. Its a lot more subtle than that. The internet allows very, very specific targeting as opposed to the carpet bomb approach of TV..

  2. Yakovlev

   Önmagadnak mondasz ellent, ha nincs isten, akkor ördög sincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>