aug 08

Nem túl logikus egy isten. :-D

3084 - 2264

8 comments

Skip to comment form

  • CsonkaB on 2016.08.09 at 12:03:08
  • Válasz

  Unco, te nagyon hülye vagy. Legalább lennél az a fajta vallásos aki hisz istenben ,meg a tudományban ,evolúcióban. Miért a bibliában leírtak is be vavannak bizonyítva? Hát nem!!! Meg azt miért nem lehet megérteni, hogy az élőlények folyamatosan alkalmazkodnak a környezetükhöz. Lásd: az embert, vagy a jegesmedvét. Vagy bármilyen előlényt.

   • unco on 2016.08.09 at 22:06:09
   • Válasz

   Nem szeretnék vallásosos lenni, nem is tartom magam annak. A vallás az ördög találmánya.
   Legyek megalkuvó, hogy kivívjam az emberek tetszését, mint például a tiédet? Köszönöm, de szabad vagyok ettől.
   A Bibliában leírtakat csak ti akarjátok folyton bebizonyítatni a keresztényekkel, a hívők nem kell, mert ezért Hívők, hogy elhiszik, hogy minden amit Isten mond az igaz. “A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.” (Zsidókhoz írt levél 11:1)
   A saját szuverén jogod eldönteni, hogy hiszel-e vagy sem. Egy igazi keresztény ember, soha sem azért ír vagy mond dolgokat Istenről, hogy meggyőzze azt aki nem hisz, hanem azért, hogy segítse azt aki hisz. Elhiszem, hogy az állatok alkalmazkodnak a környezetükhöz, ahogyan az emberek és a növények is, egy bizonyos szintig. Viszont néha kihalnak. Ne ragadj le csupán a Darwini alapoknál! Ne nekem higgy! Ne légy lusta utánanézni, mondjuk 30 év evolúciós kutatásának, és figyeld meg, hogyan cáfolják meg egymást az evolúció tudósai. Akár hiszed akár nem, volt olyan is aki évekig írta a könyvét (társszerző volt benne) , majd éveket töltött el azzal, hogy megcáfolja. Ez például a kémiai evolúcióról íródott. Próbálj meg elvonatkoztatni a jegesmedvék egyedfejlődésétől. 🙂 Hatalmas pénzek és hatalmas hazugságok vannak a tudományos kutatásokban. Nyílt titkok , már kiderült titkok, és még ki nem derült titkok. Az a baj, hogy rossz szűrő van a fejetekben. Hogyan döntöd el, hogy mit engedsz be és mit nem? Mi alapján ítéled meg a hasznos és haszontalan dolgokat? Mi alakította ki azt a “rendszert” benned, ami felelős mindezért? Mi az a biztos, rendíthetetlen “oszlop”, igazság az életedben, amihez mindent nyugodt szívvel viszonyítani tudsz? Vagy több is van? Mi a szereped ebben az evolucionista rendszerben? Mi a titulusod? Mikor mondhatod azt, hogy “révbe értem”?
   Egyébként meglepődnél ha kiderülne, hogy tegnap tényleg voltam a Marson?

    • JD on 2016.08.11 at 17:10:26

    A bizonyítás terhe mindig azt terheli, aki állít valamit. Az állítgatást pedig a hívők kezdték, azzal, hogy “Isten”. Oké, akkor legyen isten, már amennyiben tudod bizonyítani. Az, hogy a tudomány előállt egy elmélettel, amiről azóta kiderült, hogy nem tökéletes, még messze nem jelenti, hogy a hívők elmélete igaz. Akár istenről, akár teremtésről legyen szó.

    A hittel pedig nem az a baj, hogy ki miben hisz, mert az valóban mindenkinek szuverén joga. A probléma ott kezdődik, hogy ezt a magánügyet senki nem tartja ott, ahová való, a négy fal között. A hit “fertőz”, diszkriminál és ráadásul kettős mércével is mér.

    A “hatalmas pénzek és hatalmas hazugságok” részre meg inkább nem mondok semmit. A korrupciót nem a tudomány találta föl, tisztességtelen ezért is a tudós társadalmat hibáztatni.

    Milyen szűrőre gondolsz? Vagy milyen rendszerre? Homályosan fogalmazol. Igazából a végén a kérdéseidet sem tudom hova tenni. Hogy jönnek a témához?

    Végül CsonkaB-nek egy gondolatot. Unco szerintem messze áll a hülyétől. Tény, hogy vannak itt-ott érvelési hibái, de azok mindenkinek vannak. Tapasztalatom szerint (és más posztok kommentjei ezt tanúsítják) elég intelligens és tájékozott. És nem utolsó sorban, kulturáltan fogalmaz. Így legalább, mint vitapartnert, illő lenne tisztelni és nem azonnal hülyézni.

  • JD on 2016.08.09 at 00:04:53
  • Válasz

  Az evolúció valóban lyukacsos. A biblia meg tele van tárgyi tévedésekkel.
  A két elmélet között csak annyi a különbség, hogy az egyik mereven elzárkózik az esetleges új bizonyítéko elől, a másik meg nem. Ebből is látszik, hogy csak az egyik hajlandó gondolkodni.

   • unco on 2016.08.09 at 22:16:18
   • Válasz

   Milyen tárgyi tévedésekre gondolsz?
   Az örök érvényűnek nem kell új bizonyíték.
   Most én is megragadok az alapoknál az eredeti Darwin elméletnél: A természetes kiválasztódás nem sokat gondolkodik. 🙂
   Egyébként nézzetek utána nyugodtan, hogy a tudósok körében korszerűtlenné vállt az evolúció elmélet, úgyhogy hamarosan előrukkolnak valami új dologgal. Szóval legyetek naprakészek, hogy tudjatok időben váltani. 😉

    • Szitakötő on 2016.08.10 at 14:18:57

    A Biblia itt-ott ellentmond önmagának… A legelemibb elemi logikával ki lehet következtetni, hogy a két ellentmondó állítás közül legalább az egyik téves.

    • JD on 2016.08.11 at 16:43:58

    A kedvenceim a tárgyi tévedések közül:
    -- a kígyó földet eszik
    -- az égbolt szilárd
    -- a Nap nem csillag
    -- Noé története rejtette apróságok.

    És itt jegyezném meg, hogy ha a biblia tényleg örök érvényű lenne, akkor nem lennének benne csúnya ellentmondások sem. Valamint nem lenne szükség a szent hagyományra, hogy azokat megmagyarázzák.

  • unco on 2016.08.08 at 21:44:53
  • Válasz

  Az evolúció fikció, de a Biblia nem egyszerűen csak történelem.
  Az evolúció annyira bizonyított, minthogy voltam ma a Marson.
  Mindig könnyebb 10000 évre visszamenőleg bizonyítani bármit is, mint 4 milliárd évre. Az írásos emlék még mindig hitelesebb, mint egy folyton változó elmélet a nemlétező múltról. A Biblia elejétől a végéig megtalálhatóak az emberek, akik jelenvoltak a kezdetektől, a végsőkig. Ők voltak a szerzők, isteni ihletésre. Amit leírtak, az úgy is maradt. A mindig biztosnak és hitelesnek tűnő evolúciós eredmények, amik állítólag a folyamatos technikai fejlődésünk következtében mindig változnak, hiteltelenekké váltak számomra az évek folyamán. Isten szava örök soha nem változik, az evolúció folyamatosan megújul. Ez elsőre akár jól is hangzana, de ebből is látszik, hogy soha nem is állt szilárd alapokon.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..