okt 09

Gyakran hallott “érv”.

3191-2323

14 comments

Skip to comment form

  • HarkalyJonas on 2017.10.27 at 18:38:34
  • Válasz

  Hadd kérdezzek már valamit,. Hány hívőt láttál már depressziósan, hány hívőről tudod, hogy stresszes? hány hívővel találkoztál már, aki háborúzna az ateizmus ellen?……A szavakat kiforgatni én is bírom, nekem is könnyebb lenne azt mondanom, hogy “nem”, de ezt nem teszem… gondolkodj már… nincs vallás, nincs mit megkérdőjelezni, nem lehet mitől fejlődni, mondj egy olyan tudóst, akinek nem véletlenből, vagy vallást ütköztető felfedezése miatt lett híres! …. keress, de kevés van! 🙂

  • Ravnengel on 2017.10.17 at 18:46:30
  • Válasz

  Magam részéről azt válaszolnám:

  1.) A tudomány változik, igen. Ugyanis a kutatók, tudósok bármikor készek felülvizsgálni az eredményeiket, következtetéseiket, ha előkerül egy-egy újabb tény vagy infó, amely új perspektívába helyezi a dolgokat.

  2.) Úgy látom, a vallás is változik. Rengeteg egyház meg szekta meg irányzat jön létre, állandóan.

  3.) Isten? Hát, ha némelyek ennyire erősen ragaszkodnak a tényhez, hogy a képzeletbeli barátjuk igazi -- hiszen sokan mások is ugyanehhez a képzeletbeli baráthoz fordulnak bizalommal -, akkor ez a meggyőződés tényleg változatlan marad. Mit lehet ezzel tenni?
  (Nem, szerintem nem ciki, ha valakinek felnőtt korában is kitalált barátokra van szüksége. Végül is, ez is egy megküzdési mód.
  Csak az a ciki véleményem szerint, ha a fantáziát a valósággal keverik, és ha kikérik maguknak, hogy nem mindenki osztja az ő fantáziavilágukat.)

   • - on 2017.11.27 at 00:29:45
   • Válasz

   1.) A tudomány változik, igen. Ugyanis a kutatók, tudósok bármikor készek felülvizsgálni az eredményeiket, következtetéseiket, ha előkerül egy-egy újabb tény vagy infó, amely új perspektívába helyezi a dolgokat.

   Ez jól hangzik csak sok esetben a tudományos világ is úgy viselkedik, mintha egy vallás lenne. Van egy paradigma. Ezek felelnek meg a dogmáknak. Ha az újabb felfedezések nem illeszkednek a paradigmába sok esetben inkább elvetik az ebből következő dolgokat nehogy a szakmai karrierjükbe kerüljön. Vagy inkább átnevezik a dolgokat.
   Pl a dinoszauruszokat csak 150-200 éve hívják így. Előtte sárkányoknak hívták őket. Ha kiderül, hogy olyan leletek kerülnek elő, ami szerint az emberek és a dinók egy időben éltek a Földön borulna a paradigma ezért inkább ezeket a leleteket félremagyarázzák.
   Az özönvízzel kapcsolatos leletekkel ugyanez a helyzet.

   2.) Úgy látom, a vallás is változik. Rengeteg egyház meg szekta meg irányzat jön létre, állandóan.

   Ez ok. Csak Isten nem vallásos.

   3.) Isten? Hát, ha némelyek ennyire erősen ragaszkodnak a tényhez, hogy a képzeletbeli barátjuk igazi — hiszen sokan mások is ugyanehhez a képzeletbeli baráthoz fordulnak bizalommal -, akkor ez a meggyőződés tényleg változatlan marad. Mit lehet ezzel tenni?
   (Nem, szerintem nem ciki, ha valakinek felnőtt korában is kitalált barátokra van szüksége. Végül is, ez is egy megküzdési mód.
   Csak az a ciki véleményem szerint, ha a fantáziát a valósággal keverik, és ha kikérik maguknak, hogy nem mindenki osztja az ő fantáziavilágukat.)

   Nem tudom feltünt-e már, hogy összeomlott a szovjetunió, Marx és Engels tanításait pedig már nem tanítják az iskolákban. Attól, hogy te nem látsz valamit nem jelenti azt, hogy nem is létezik.
   Hány évig mondták, hogy Lenin élt él és élni fog?
   Hát nem jött be. Viszont Jézus tényleg élt él és élni fog.

  • Yakovlev on 2017.06.26 at 20:09:18
  • Válasz

  Egyszerű a válasz; a tudomány változik, mert fejlődik. Isten ugyanaz, mert a vallás nem fejlődik, megragadt azon a szinten, amikor kialakult.

   • unco on 2017.07.07 at 23:21:13
   • Válasz

   Isten ma, és mindörökké ugyanaz.

    • Gaben on 2017.08.31 at 12:58:46

    Most az egyszer igazad van unco!

    Mindörökké ugyanaz: EGY KITALÁLT BAROMSÁG A FAJTÁD BIRKAMÓDON VALÓ MANIPULÁLÁSÁRA!!!

    • unco on 2017.09.13 at 16:02:38

    A jó hír az, hogy mindenki megtudja mi is valójában az igazság, mert mindenki meghal egyszer.
    A rossz hír az, hogy ott már nem tudunk semmin sem változtatni.

    • Gaben on 2017.09.18 at 13:35:11

    Ehhez Csak neked és a magadfajta aberráltaknak kell elpatkolni. A normális ember ilyen félremenő “agy”menés nélkül is tudja, hogy egy estimese faszkalapban, csak a barmok hisznek.

    A tudomány állandó és örök. “istenke” a hívőkkel változik.
    Zsidó sztori az egész, római uralkodó és bandája által felhasználva, majd sima pénzszerző hatalomgyakorlás.
    Most minden “keresztény” érezz együtt, fogadd el, stb. khm SÖTÉT középkor: boszorkányüldözés háborúk (vallásiak bezony), megy ezer más szemétség.

    Tehát aki normálisan gondolkodik, annak nem kell a halált kivárni, hogy megtudja, mi van, mi mi nincs.

    Halál= Leáll a szív. Megszűnik a vérkeringés. Nem jut oxigén a szervekbe. Az agyban megszűnnek az elektromos impulzusok.
    Nincs semmi lélekkiemelkedő, elmegyek csodaországba faszság.

  • unco on 2017.01.12 at 20:25:55
  • Válasz

  Sajnálom, hogy csak most válaszolok a feltett kérdésre! Mint a példa is mutatja, ritkán látogatok el az oldalra, szerintem sokak örömére. 🙂
  Ha betölt valaki egy állást, az azt jelenti, hogy minden adott feltételnek megfelelt a munkavállaló, amit a munkaadó követelményként támasztott az állás betöltéséhez.
  A Biblia alapján egy kis előzmény: Istennek volt egy feltétele ahhoz, hogy betöltsük az emberi létet magát. Ez pedig az volt, hogy higgyük el, hogy annyira szeret minket, hogy a legjobbat akarja nekünk, és ha valamit megtilt, azt nem véletlenül teszi. Mint a szerető apa a gyermekének. Pl.:”Ne nyúlj a gyógyszeres dobozhoz!”
  Isten minden teremtménye szabad akarattal rendelkezik.
  A szabad akarat nem azt jelenti, hogy szabadon élem az önpusztító életem, mint azt sokan gondolják.
  Hanem azt, hogy szabadon hozom meg a döntéseimet, senki nem erőltetheti rám a saját akaratát.
  Szóval az ember döntött. Sajnos engedett a félrevezetésnek, pedig nála jobban nem ismerte senki Istent.
  Istennek viszont volt egy megváltásunkra vonatkozó tökéletes terve. Két dolog kellett a “felvételhez”. Egy ember, és egy tökéletes, Istennek mindenben engedelmes élet. Mivel Isten tudta, hogy ennek mi sohasem tudnánk megfelelni, ezért elküldte a Fiát, hogy embernek születve betöltse ezt az “állást”, és elvégezze majd a rábízott küldetést. Jézus ezt megtette.
  Ha egy szakma képviselője egyrészt rendelkezik a megfelelő végzettséggel , másrészt az előírásoknak megfelelően végzi a munkáját, akkor sikeresen végre tudja hajtani a rábízott feladatot.
  Az engedelmes Jézus rendelkezett a megfelelő végzettséggel, mert kijárta az emberi lét iskoláját, másrészt mindenben követte az Atyja kéréseit, ezért lehetett sikeres a küldetésének a betöltésében is.
  Minden ember életére vonatkozóan van egy terve Istennek. Ebben a tervben tud, vagy inkább tudna “tökéletességre” jutni az ember itt a földön. Ebben érezné a legjobban magát, ehhez passzolnak legjobban a genetikai adottságai, szellemi képességei, stb.
  Jézus azzal, hogy tökéletes életet élt, nem tett eleget annak az isteni törvényszerűségnek, hogy “a bűn zsoldja a halál”. Nem érdemelte ki a halált, ennek ellenére vállalta helyettünk, és a jutalmát felcserélte a mi büntetésünkre. Mivel azonban sátán csak a bűnösre tarthat jogos igényt, így nem tarthatta fogva Jézust a halálban, vagyis először győzedelmeskedett egy ember felette. Jézus Krisztus mivel emberré lett Isten, örökre legyőzte így a sátánt.
  Így lett Isten akarata, megváltó terve, Jézus Krisztus által tökéletesen betöltve.
  A szabad akarat viszont most sem kikerülendő, a döntést megint az embernek kell meghozni, mint az Édenben. Csak most ez a döntés visszahozza oda, és nem elűzi.
  Az Ószövetség Jézus Krisztus eljövetelére mutat, az Ő megérkezésének előkészítése, és addigi helyettesítése. Az áldozatok is helyettes áldozatok voltak, Őrá mutatva. Isten már a Biblia elején utal Krisztusra.
  “És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.” 1Mózes2:15
  Mivel Jézus Krisztus betöltötte a küldetését,eljött,meghalt és feltámadt, így nincs értelme helyettesíteni. Az áldozatok sem kellenek, mert Ő lett az áldozat. Nem a törvény szűnt meg, hanem a törvényszegő büntetése. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy elfogadjuk a felajánlott kegyelmet.
  Vannak még olyan próféciák az Ószövetségben, amik nem teljesültek be, ez Jézus Krisztus második eljöveteléről szólnak.

   • Yakovlev on 2017.02.18 at 14:28:27
   • Válasz

   És ez hogy jön a kérdéshez? Nektek miért okoz nehézséget válaszolni egy kérdésre?

  • hejtelenirás on 2016.12.27 at 07:45:24
  • Válasz

  vallás is változik . Régen boszorkányokat égetek. Mostmeg még szavazhatnak is a nők.
  A tudománynak része a változás a vallásal elentétbe ami álandóságra tőrekszik.
  Senki nem háborodik azon fell ha hurelméletet ugy oldják meg hogy 22dimenziós világot irle nem 8 diimenziósat . Sőt a todomány az fejlődik a régi elméletek állandóan ujra vizsgálják probálnak ojan egyenleteket alkatni ami pontosaba irja le a világot. A tudomány megfigyeléseken alapszik amik tévedhetnek is de bene van a tőrekvés tévedések kijavitására. Mig az öszes vallás a saját dogmái rabja nem tőrekszenek a külőnbőző vallások egyeztetésére . Az iszlám szerint nem jézust hanem barabást fesziteték keresztre jézus továb élt ez kibékithetetlen elentmondás a kereszténységel. Ha tudományos elméletekben vanak anomáliák akor kutatnak hogy az anomáliát feloldják.

  • unco on 2016.10.10 at 12:37:21
  • Válasz

  Az Ószövetséget az Újszövetség váltotta fel Jézus Krisztus kereszthalála és feltámadása után. Azt mondta, hogy Ő nem megváltoztatni jött a törvényt, hanem betölteni. Ez azt jelenti, nem kell megkövezni a hűtlen házastársat, mert Krisztus helyette is meghalt, így a jogos büntetését, Jézus vállalta helyette kereszthalállal, ami akkor a legdurvább és legmegalázóbb halálnem volt, így minden mást kivégzést felülmúlt.
  Ezért hívják az Újszövetség korszakát, amit most élünk, kegyelem vagy kegyelmi korszaknak, mert Jézus Krisztus vére mindenre elég, egészen a második eljöveteléig. Akkor lezárul a kegyelmi korszak. Addig mindenkinek lesz lehetősége döntenie, hogy elhiszi-e amit Isten állít és elfogadja az ingyen kegyelmet, vagy sem.
  A tudomány akkor jó, ha nem csak változik, hanem fejlődik is. Minden embernek szüksége van a fejlődésre, tehát a változás elengedhetetlen az életben. Sajnos persze nem minden esetben beszélünk pozitív változásról.
  Viszont minden területen szükséges egy állandó érték, egy állandó dolog, amihez tudunk viszonyítani. Enélkül sem a kémiában, sem a fizikában, sem a matematikában nem tudunk eredményesek lenni, de még egy egyszerű tájékozódási feladatban sem tudunk célhoz érni, viszonyítási pontok nélkül. Nem mondhatom azt, hogy ott fordulj jobbra ahol Mariska néni gereblyézett tegnap, mert könnyen lehet, hogy ma nem lesz ott. Ellenben például egy víztorony sokáig ott lesz. Szóval ha egy emberi életet, vagy egy emberiség életét nézem, feltétlenül szükséges egy olyan biztos “pont” ami mindig változatlan marad, hogy tudjunk hozzá viszonyítani. Ez a “pont” pedig Isten.

   • Akárki on 2016.10.11 at 14:43:15
   • Válasz

   Gyönyörű válasz. Felkészült a témában, aminek nagyon örülök. Érdekesnek találom ugyanakkor, hogy ilyen oldalt látogat, ami igencsak ellentmond az alapfelfogásának. Ez hihetetlen nyitottságra utal (amit nagyon becsülök), de amit nem szoktam tapasztalni egyik oldalon sem.
   De hogy a comment-hez is fűzzek valamit. Ez a Jézusi törvény betöltésnek az értelmezése lenne érdekes. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy az ószövetség törvényei ma is ugyanúgy érvényesek, hisz Jézus nem változtatott rajta. A fent említett érvelés szerint ellenben Jézus valahogy mégiscsak eltörölte ezeket a szabályokat, hisz eléggé egyértelműen vannak néha fogalmzva (pl 2 Móz 35,2 Hat napig dolgozzatok; a hetedik nap legyen szent szombatotok, és az Úr nyugodalma; ki azon valami dolgot tesz, ölessék meg.) Példának okáért itt az egyenes, tiszta szabály, amit Jézus nem törölt el, akkor miért nem kell ezt mégsem követni? Lehet, hogy a “betölteni” mégis olyasmit jelent, hogy nem kell alkalmazni?, de ugyanakkor nem töröltetett el?
   Köszönettel

  • Akárki on 2016.10.09 at 11:54:06
  • Válasz

  A mai világban csak a DOGMA nem változik. Ha Isten annyira állandó akkor a szava is az. Pedig a biblia tele van olyasmivel ami 2000 éve helyen való volt de most nem igaz (miért hisz két különféle anyagból készült ruhát? Miért nem kövezed meg a hűtlen háztartásad nyilvánosan etc.)

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..